15. toukokuuta 2016

Ripaus etelän lämpöä ja beach-tunnelmaa...

Sunnuntaiaamun rauhallista raukeutta ♥
       Tuntuipa hyvältä nukkua taas niin pitkään kuin unta riitti. Selvästi huomaa eron kun on nukkunut tarpeeksi. Olo on ollut virkeä ja iloinen. Ajattelin tänään iltalenkillä, että lähiviikkoina en ole kamalasti nauranut niin kuin ennen, ilman syytä ja vatsan pohjasta. Olen ollut kertakaikkiaan liian väsynyt. Siihen pitää tulla jonkinmoinen muutos, saisin ainakin unta tarpeeksi.
         Lötköilypäivä.
         Pihamaa huusi puutarhuria töihin, mutta nyt annoin kukkapenkkien huudella ja vietin oman päivän. Luin pitkästä aikaa kirjaa (Jennifer Wiener - Lainakengissä) ulkorapulla. Tuuli aika navakasti, tosin ei mitenkään kylmästi, mutta kuitenkin. Juuri kun ehdin asettumaan rapulle kirjan pariin ja aurinko lämmitti niskaa, naapurin isäntä tuli möyhäisemään peltoa ennen kylvöä. Pöly oli mahtava, kun kuiva pellon pinta nousi tuulen mukana suoraan minun lukunurkkaukseeni. Pöh...
           Ehdittiin juuri hetkeä ennen sanoa isän kanssa, että jos isäntä ei tule peltoa möyhentämään, tehdään siitä nurmikkoa! Jo tuli isännän kinttuihin vipinää!
Iltapäivästä lähdin käymään rannalla ja tuntui kyllä hiekkarannalla kuin olisi ollut paremmallakin beachilla. Aurinko lämmitti ja vesi oli sininen - ja tosi kylmää! Minulta puuttui vain semmoiset rennon keveät kesäkuteet, mitä näkee jossain vaatemainoksissa, missä naiset juoksevat pitkin valkeaa rantaa ja valkeat pitsipaidat vain heilahtelevat.
         Vitsi, miten oli taas hienot kesäfiilikset ♥
          Kyllä näitä päiviä on odoteltu, koko pitkä talvi, ja nyt nämä ovat totista totta! Jeij!
Piti käydä naapurissa hakemassa vähän materiaaleja polttarikirjaan, että saisi sitäkin projektia pikkasen eteenpäin ennen kuin tulee kiire. Sattuin menemään naapuriin kuitenkin keskelle kroketti-peliä ja jouduin heti osalliseksi. Onneksi olen hyvä häviäjä, sillä sen verran ruosteessa olin siinä pelissä.
         Aikoinaan pelattiin krokettia melkein joka ilta kesäisin. Tehtiin rata pihalle ja napsittiin kierroksia kierrosten perään ja silloin oltiin aika hyviäkin. Nyt tuntui, ettei oikein ollut minkäänmoista saumaa kun muut menivät karkuun. Mukava peli kuitenkin. Pitäisi taas kaivella vähän kesäpelejä esille, niin ei kaikki kesäillat menisi töiden parissa vaan ehtisi kesästä nauttiakin! ♥
Iltalenkille lähdin kuuden maissa ja heti alusta asti huomasin, että vaikka oli AIVAN IHANAA juosta lämpimässä auringonpaisteessa kun olkapäillä tuntui auringon lämpö, mutta sitten huomasin, että lämmin ja kuiva ilma oli tosi raskas juosta... Olin ihan zip kun tulin lenkiltä, mutta toisaalta oli kyllä ihana juosta taas kesäisessä kelissä. Heinä ja kylätiet tuoksuivat kesältä! ♥
        Jotenkin tämä viikonloppu on tuntunut ihanan pitkältä. Näitä tämmöisiä päiviä on kyllä hyvä olla aina välillä. Pystyy oikeasti nollaamaan pään täysin! On ihan erilailla virtaa taas ensi viikon haasteisiin kun on saanut vähän hengähtää ja olla ajattelematta töitä ollenkaan.
         Kun koko päivän on ollut auringonpaisteessa, imenyt aurinkoenergiaa itseensä, niin sitten on näin iltasella fiilis korkealla. Ja ikävä omaa Kultaakin... Tänään on helluntai ja ensimmäinen helluntai, kun minullakin on virallisesti oma heila ♥ aika ihanaa!
          Nyt seuraan tässä samalla Suomi-Slovakia peliä, katsotaan nyt miten poijjaat pärjää...

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
211. juoksupäiväkirja (75vkoa täynnä)
- 1349,3 km
- 7.2 km kylälenkki (41 min)
- hyvä juoksu, jalat toimivat hyvin ja asento piti sen verran hyvin ettei energia kulunut liikaa kannatteluun
- raskas keli juosta, lämmin ja kuiva ilma, kuumakin vaikka juoksin topissa ja shortseissa.
- loppumatkasta taas pakarat väsähtivät ja selvästi tuli nestehukkaakin
- ihana oli juosta aurinkoisessa ilmassa, kesäiseltä tuntui, ihan kuin olisi juossut jossain Italian maaseudulla ♥
- +20, aurinkoinen ja lämmin ilta, vähän tuulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti