13. marraskuuta 2018

Enni Mustonen: Saako olla muuta? Hukkakauraa ja Yhdeksäs Aalto

Enni Mustonen

SAAKO OLLA MUUTA?

HUKKAKAURAA


YHDEKSÄS AALTO

Otava


SAAKO OLLA MUUTA? Toimelias Siperin Paula laittaa kyläkaupan asiat kuntoon, vaikka kylän miehet vähät palikoita heittääkin rattaisiin.

HUKKAKAURA. Pakkala on akkala. Täynnä toimeliaita, työtä pelkäämättömiä, mutta ennen kaikkea sitkeitä naisia. Pakkalan Anna ei jää tässä asiassa sukuaan huonommaksi, varsinkaan kun kylään on tekeillä tie, joka vie suurimman osan Pakkalan suvun peltomaasta.

YHDEKSÄS AALTO. Marja Saaristo irtisanotaan pankista ja hän jää tyhjän päälle teini-ikäisen tyttärensä ja kaupunkiasuntonsa kanssa. Sitten tulee odottaman perintö, joka muuttaa kaiken ja Marja vaihtaa kaupungin ahtaat nurkat saaristopitäjän huvilaan ja omituiseen naapuriin, joka tekee veneitä pihan varastossa.


Enni Mustosen yhteisniteet ovat minulle oikeita aarteita. Onni asuu maalla-yhteisnide on niitä kirjoja joita on pitänyt kalastella pidemmänkin aikaan.
      Näissä kirjoissa on paljon sellaisia ennalta-arvattavaa lapsekkuutta, se juuri tekee niistä niin keveän pehmoista luettavaa. Tarinoissa on vahvoja naisia, jotka ratkaisevat ongelmat aina omalla tavallaan, mutta hyväntahtoisesti. Maaseutu on kuin yksi päähenkilö, turvallinen, onnellinen ja hyvä paikka olla ja asua. Allekirjoitan tämän täysin!
      Nämä kirjat ovat juuri niitä sohvan nurkka kirjoja, kun ikkunoiden takana on musta ja harmaa maailma. Pienet romanttiset vipinät eivät ole ainakaan haitaksi näissä tarinoissa ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti