22. marraskuuta 2018

Varhainen emäntä haukotuksen kera

En ole varmaan ikinä bloggaushistoriani aikana kirjoittanut postausta tähän aikaan! Herättiin Miehenmurrikan kanssa molemmat tänä aamuna puoli kuusi kellon soittoon, Miehenmurrikka töihin ja minä lämmittämään, kun varasin ajan kampaajalle täksi päiväksi eikä muita aikoja ollut kuin ihan aamusta. En olisi ehtinyt lämmittää koko päivänä, jos en olisi ollut ylhäällä jo ennen aurinkoa!
     Uhkasin kyllä aamupalalla, että Miehenmurrikka ei ehdi kun maantielle niin torppa pimenee ja emäntä käy takaisin nukkumaan, mutta näin ei sitten käynyt. Onneksi, sillä uuni olisi mennyt harakoille ja lämpö sen mukana.
Aika tunnelmallista täällä kuitenkin on, näin aamusta ♥
         En tosin tiedä miten tämä pimeys nyt niin erikoisempaa on kuin illastakaan, mutta kenties tieto siitä, että eletään varhaista aamua tekee siitä erilaisen. Kummallista tämä Suomen talvi, jos ei tietäisi, niin voisi ihan hyvin luulla, että istuksin tällä iltasella ja väsymys on sitä, että kohta pitäisi mennä yöunille... Suomi sekoittaa tehokkaasti kyllä vuorokautisrytmin näillä talvikaamoksillaan! Ei ihme, että kesä herättää pohjoisen ihmiset sitten niin, ettei unta tarvita moneen kuukauteen!
        Tänään on siis kaupunkipäivä.
         Menen fiilistelemään joulujuttuja. Lahjoja, kortteja ja muuten vain. En ole mikään kamala shoppaili-tyyppi muuten, mutta joulun alla siihen tulee ihan erilainen sävy. Mukavampi.
        Muuten tämä minun tauon pitäminen on tehnyt tuloksia jo heti. Viime yö oli toinen yö, kun nukuin hyvin. Ei jomottele jalkoja eikä herätä keskellä yötä ilman syytä. Kuorsauskonetta vieressä olen välillä tökännyt hiljaiseksi, mutta ei sekään häiritse sitten niin paljon etteikö uni tulisi. Olen ollut onnellinen ja iloinen, että vaikka nämä minun breikit tulevat vähän jälkijunassa, ne kuitenkin tulevat enkä aja itseäni aina siihen kierteeseen, että joku kohta paukahtaa lopullisesti tai tulen tosi kipeäksi.
         Hyvä näin. Tämä viikko tuntuu hyvältä ihan vaan olla.
 Eilen raivasin syyssiivousta vaatekaapeissani. Kun olin hommaa tehnyt siinä kolme tuntia ja tuntui, etten voisi millään saada ulos otettuja vaatteita takaisin kaappiin, ajattelin, että miksi minä ylipäänsä ryhdyin tähän?
      Syy oli kyllä hyvin yksinkertainen.
      Miehenmurrikka on elänyt matkalaukku-elämää ihan liian kauan eli tein tilaa Miehenmurrikan vaatteille ihan oikeaan vaatekaappiin niin ettei tarvitse vaatteita kaivella kassista. Mies ei ole valittanut, mutta minua on harmittanut. Tähän hätään en tosin saanut kuin kaksi hyllyä tyhjäksi (sillä tila on minun kämpässäni tunnetusti uhanalainen luonnonvara), mutta Miehenmurrikka oli tyytyväinen. Hyvin riitti tila nykyisille vaatteille ja jos lisää tilaa tarvitaan, niin sitten sitä tehdään!
      Käytiin eilen kuutamokävelyllä metsätiellä, pikkupakkasessa ja ajatuksissa kävelylenkin jälkeinen kuuma ulkosauna ♥ Oli ihana saada haukata vähän happea ja ihastella iltaista metsää, nyt varsinkin kun en ole tällä viikolla juoksemassa käynyt niin tuntui hyvältä vähän kuitenkin liikkua. Ulkosaunan vesiletku oli pamahtanut jäähän, joten eilen piti jo kantaa vedet saunalle. Sinänsä aika myöhään sain letkusta laskea vesiä, kun yleensä nappaan sen jo lokakuussa pois pihamaalta jäätymästä. Nyt siitä ei hyvällä tahdollakaan tullut vettä läpi kun tiistaina yritettiin...
       Kohta alkaa taivaanrannassa kajastamaan aamu ♥
       Tänäänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti