31. toukokuuta 2020

Kasvimaa unelmia ♥


Tällä viikolla minulla oli iltavuoro hieronnoissa eli menin kouluun yhdeksi, pari tuntia teoriaa ja neljältä alkoivat sitten asiakashieronnat ja kestivät aina kahdeksaan asti. Ei siinä olisi ehtinyt kotona mitään, jollen olisi herännyt hyvissä ajoin ja tehnyt yhtä työpäivää ensin kotona ja sitten mennyt koululle.
       Jotenkin suututti, vaikka aamut olivat ihania kun lintujen konsertto oli koko ajan korvissa ja muutenkin maailma hiljainen ja tyyni. En tajua miksi meidän pitää tehdä iltaan niin pitkään, ihan kuin oltaisiin siellä vain jotain orjia, jotka keräävät firmalle rahaa! Ja vielä maksetaan siitäkin!
         Noh, kun asialle ei voi mitään niin pitänee vain toimia näissä puitteissa niin hyvin kuin pystyy.
         Heräsin siis koko viikon varhain, että ehdin kasvimaalle. Se oli nimittäin to do-listani kärkipäässä tällä viikolla ja eilen sain viimeiset rivit porkkanaa kylvettyä. En ole vielä saanut kuvatuksi koko komeutta, mutta tässä nyt tulee edes aavistus siitä mitä kasvimaalla tänä vuonna on.

Kurkkua minulla on taimettumassakin, joten siemenestä laitoin vain kaksi riviä tähän alkuun. Saa sitten nähdä tuleeko taimista sen nopeampaa kurkkuja... Sitten laitoin porkkanaa ja tänä vuonna kokeilin pari riviä nauhaporkkanaa. Katsotaan auttaako se yhtään harventamisen kanssa. Muutoin sitä tuli kuusi riviä. Sinne väliin tuikkaan sitten samettiruusuja, kunhan saan ne sellaisiksi, että ne ulkona pärjäävät.
     Herneen laitoin viimeiseen palstaan punajuuren, persiljan ja tillin kera. Punajuuri ja persiljakin olivat tänä vuonna nauhakylvöksiä - tosin ihan vahingossa, sillä en kyllä yhtään tajunnut kun raastoin niitä kaupan hyllyltä, että ne sellaisia olivat! Katsotaan nyt millä tavalla ne itävät - jos itävät!
       Sipulia laitoin nelisen riviä. Ne on niin mukavia laittaa, helppo hoitaa ja ainakin viime vuonna niistä tuli vielä hyvä sato ♥
           Kukkia tuli viimeisiin lokosiin.
          Siinä kun kyykin ja laittelin kädet mullassa siemeniä, mietin, että tämä on oikeasti minulle terapiaa ja mielenrauhoittamista parhaimmillaan. Kasvimaasta tuleekin varmasti minulle tämän kesän terapiapaikka ♥ Siellä aion tyhjentää kaikki turhautumat ja saada akkuihin virtaa ihan uudella tavalla. Ainakin tämä alku toimi minulle juuri sellaisena.
           Senkin huomasin, että kun aamulla puuhasteli mieleisen asian kimpussa, niin koulussa ei oikein ollut läsnä muutoin kuin fyysisesti. Jäin vähän roikkumaan niihin ajatuksiin ja mietteisiin, mitä kotona oli ollut mielessä. Onneksi asiakashieronnoissa ei välttämättä tarvitse ihan kamalasti ollakaan läsnä, jos sattuu vielä hiljainen asiakas. Ei tarvitse muuta kuin hieroa. (Älkää kertoko asiakkaille...)
Eniten ärsytti se, että homma piti aina jättää kesken että ehti suihkuun ja syömään ennen kouluun lähtöä. Muina vuosina olen saanut ahertaa kasvimaan valmiiksi kerralla ja sillä hyvä. Nyt se kesti ja kesti. Melkein koko viikon! Porkkanan kohta piti vielä kääntää oikein hangolla ja lapiolla ympäri, sillä maa oli niin kovaa siitä kohtaa etteivät porkkana olisi jaksaneet pureutua maahan yhtään!
        Nautin kuitenkin hommasta ihan täysillä! ♥
       Haettiin viime sunnuntaina Miehenmurrikan kanssa vesivaunulla vettä kasvimaan laitaan, joten kasteluvedestä ei ole ollut pulaa, vaikkei sitä taivaasta ole tullutkaan. Naapurin viljelijät ovat sitä vähän kaipailleet, mutta minulle ei ole niin väliksi. Pidän näistä lämpimistä poutapäivistäkin... Sitä paitsi naapurin isännän vilja itää jo. Hentoinen vihreä peittää koko peltoa ♥ Ihana!
Nyt ei sitten tarvitsisi muuta kuin odottaa kitkemistä ja harventamista. Aion kyllä kitkeä säännöllisesti, niin ei olisi sitten joku viikko ihan kamalaa urakkaa senkään puoleen. Katsotaan nyt miten tämä suunnitelma onnistuu näiden hierontapäivien aikaan.
       Onneksi ensi viikko on aamuvuoro, joten jää edes jotain aikaa loppupäivästä.
     Peruna laitettiin 24. päivä maahan ja tällä kertaa se pysyi rajatussa määrässä. Olin mitoittanut perunamaan tiettyyn alueeseen ja 14 riviä oli tavoitteena. Aika hyvin se sitten menikin juuri niin. Vähän jäi vielä toisesta reunasta tilaakin. Tänä vuonna ostettiin uutta Nicolan siementä, joten nyt pitäisi tulla hyvää perunaa ainakin kuudesta rivistä. Kuusi muuta riviä on vanhaa Nicolaa ja kaksi ensimmäistä ovat Mozartia, punaista perunaa.
Nyt vaan odottelen, että tulisi sitä kitkemistä ja harventamista ja haraamista ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti