31. toukokuuta 2020

Kalajuttuja


Ollaan aloitettu kalastuskausi.
     Minäkin olen jopa päässyt virvelöinnin makuun kun toissa viikolla käytiin Miehenmurrikan kanssa ensimmäisiä kertoja kalaa narraamassa lähirannassa. Ensin tuntui siltä, että kala narrasi meitä eikä me sitä, mutta toisena iltana Miehenmurrikka sai komean ahvenen. Se jäi kuitenkin sinä kertana yhdeksi ja ainoaksi, mutta kotiin päästyämme laitettiin savustin lämpenemään ja syötiin iltapalaksi savuahventa. En edes muista milloin olisin viimeksi ahventa syönyt - saati savustettua -  mutta hyvää oli!

Olen todella iloinen, että Miehenmurrikka on löytänyt kalastuksesta sellaisen keinon, millä se rentoutuu. Olen ollut jo pidemmän aikaa huolissani siitä, ettei hän oikein saa työhommia ulos systeemistään ja velloo niitä sisuksissaan ylen määrin.
        Nyt olen huomannut, että kun kalastetaan, mies on rento, hiljainen ja reissun jälkeen rentoutunut ja rauhallinen. Kyllä minäkin kalastuksen meditoivasta puolesta tykkään, mutta eniten kuitenkin pidän siitä, että se rentouttaa Miehenmurrikan mieltä!

Muutamana iltana on ollut kamera mukana kalareissuilla, mutta olisi pitänyt olla joka kerta! Mielettömiä kesäiltoja on pidellyt jo pidemmän aikaa ja vaikka kalareissujen aikaan olikin vähän kylmempää kuin nyt niin maisemat ovat olleet huikaisevia. Voi kun ne näyttäisivät kameran linssin läpi edes puoliksi niin hyviltä kuin luonnossa!

Käytiin samaisen viikon puolivälissä, vähän ennen helatorstaita iltakalassa ja pienen nykimisen jälkeen minun virvelini taipui melkein kaksi kerroin. Tuloksena oli 58cm pitkä hauki! Elämäni ensimmäinen iso kala! Heti saamisen jälkeen mietin, että, joo-o, mitähän tästäkin osaa tehdä. Minulla on nimittäin hauesta vain huonoja kokemuksia. Kaksihaaraiset piikit kurkussa jumissa tai sitten niin tokuttoman työlästä putsattavaa ettei jaksa!
      Kotiin se oli kuitenkin tuotava.
      Mietitään sitä sitten, mitä siitä tekee...
      Loppujen lopuksi tein siitä haukipullia ja niitäkin elämäni ensimmäistä kertaa! Tuli ihan hyviä. Ehkä harjoitus tekee tässä asiassa mestarin, sillä rakenne oli piikkien puoleen nolla, mutta muutoin olisi saanut olla ehkä purutuntumaa vähän enemmän. Ainakin nyt tiedän, mitä hauesta voi tehdä, jos sellainen vielä virveliin juuttuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti