15. toukokuuta 2020

Itämistä ja kasvimaan käytäviä

Heräsin linnun lauluun, vaikka ikkuna on ollut öisin visusti kiinni, sillä lämpötila on laskenut aika lailla alakantimiin öisin. Aamuisin vain linnut laulavat niin kovin pihapuissa, että se tulee kolmikertaisen ikkunan läpi ja tunkeutuu vielä aamun uneen ♥ Ihanaa kun tulee kesä!
       Tänään mietin, kun otin valokuvia taas (olen jälleen hirmu innostunut!) että ihanaa kun kesä tulee valokuvauksenkin kanssa, sillä luonnonvalo tekee kuvista ihania!
        Vaikka olin nukkunut hyvin, tänään oli taas se väsynyt ja nuupahtanut päivä, joka minulla joka kuukausi tulee jossakin vaiheessa. Loputon väsymys ja uupumus ja uni tulee heti kun sille antaa luvan. Se päivä oli tänään ja silti menin ja tein enemmän kuin ehkä olin miettinytkään!
 Olen ollut todella myöhässä näiden kylvösten kanssa ja tänään vihdoin sain kasvimaan ensimmäiset poloiset itämään: avomaakurkku ja suuren suuri samettikukka, jotka aion tunkea kasvimaalle porkkanoiden ja sipulien sekaan ♥ Näyttää niin vähäiseltä määrältä, mutta kunhan itävät ja taimettuvat, niin koulimisen jälkeen sitä sitten riittää... ruukkua.
       Lannoitin myös perunamaan ja kasvimaan, mylläytin äeksellä vielä kerran ja kokeilin sitten tämän kesän uusinta kokeiluani: käytävämuovia. Jos se vähän estäisi rikkaruohoja kasvamasta ainakaan käytävien kohdalta.

Jotenkin mietitytti vain, että onkohan tuo nyt sitten kovinkaan suuri apu, sillä nuo käytävien kohdat ovat vain murto osa koko kasvimaasta... Että onko se sitten kitkemisen kannalta mikään HELPOTUS?! Kunhan nyt taas kokeilen. Eihän kaikesta tarvitse niin paljon myötyä ollakaan... vai mitä?
      Tänään on ollut todella kummallinen ilma. Aamusta näytti niin aurinkoiselta, mutta kun ehdin uunin lämmityksen jälkeen uloa, meno muuttui koleaksi. Välillä aurinko meni pilveen ja taivaanrantaan kerääntyi pilviä. Välillä se yritti sataa ja välillä taas paistoi aurinko. Iltaa kohden ilma meni jälleen niin kylmäksi että taisi äsken näyttää +2 kun lopetin elokuvan katselun.
       Katsoin loppuun minun monen illan elokuvani, Saanko esitellä: Joe Black. Oli taas semmonen fiilis, että romanttinen hömppä upposi kuin sulaan voihin! ♥ Ja muutenkin, elokuva on aika ajatuksia herättävä, vaikka meneekin hömppä-genreen puolelle. Eikä se hömppä aina tarkoita sitä, että elokuva olisi pelkkää hötöistä ja sanomatonta - pikemminkin päinvastoin.
       Kävin iltauinnilla.
       Vesi ei ole kamalasti päässyt lämpenemään, kun on ollut tämmöisiä öitä, että hyvä jos plussalla on lämpömittari kestänyt. Ihanaa on kuitenkin uida taas jäävapaassa järvessä ♥ Toisinaan kyllä kaipaan sitä hyistä tunnetta kun meni jäiden sekaan uimaan... ja sitten toisaalta ikävöin jo niitä päiviä, kun lämpötila on +30 ja hiekka polttaa varpaita ja pääsee hetkeksi pulahtamaan kesäiseen järveen.
       Tule jo kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti