21. tammikuuta 2020

Ensimmäisiä merkkejä itsevarmuudesta...

Ulkona rymisee tuuli. Tänään oli taas koko päivän plussan puolella mittari ja maa on ollut oikeastaan koko ajan paljas tuolta syksystä lähtien. Kummallinen talvi! Todella kummallinen.
      Eletään jo toista päivää tätä viikkoa ja minun kolmatta kouluviikkoani. Tänään oli isompi anatomian tentti ja sain siitä täydet pisteet! Hassua, miten yksi onnistuminen voi vaikuttaa ihan kaikkeen! Tein todella kovasti töitä tentin eteen ja siitä tuli paras mahdollinen palkinto, se taas puolestaan loi itsevarmuuteen monta uutta kerrosta ja tukevaa pohjaa. Olin iloinen ja ylpeä itsestäni!
       Ihan sellaista saletin varmaa oloa minulla ei vieläkään tästä hommasta ole, mutta huomaan kyllä, ettäopin nopeasti ja ei täm nyt ainakaan vastenmielistä ole. Katsotaan nyt. Pari kuukautta eteen päin niin ollaan taas vähän viisaampia...
       Viikonloppuna otettiin Miehenmurrikan kanssa levon kannalta koko viikonloppu! Kummatkin kaipasivat ihan vaan hiljaisuutta ja rauhaa ja yhdessäoloa, joten miksi keksiä päiväntäytettä muualta. Syötiin, katsottiin hyviä leffoja ja nautittiin siitä, että kerrankin kummatkin saivat viettää kokonaisen viikonlopun yhdessä ♥
        Ollaan katottu iltaisin Eränkävijöitä ja vähän niistä inspiroituneina lähdettiin sunnuntaina ulos syömään ♥ Ihan parhaaseen ravintolaan, nimittäin ulkoilma grillille, rantaan!
Napattiin kahvit ja makkarat mukaan ja mentiin herkuttelemaan ja valokuvailemaan rantaa. Tietysti nämä meidät piknikit eivät olisi meidän piknikkejä, jos keli olisi ollut hyvä. Kotoa lähdettäessä oli vielä aurinkoista jopa, mutta kun rantaan ehdittiin taivas työnsi melkein vettä...
       Kyllähän se pilvi sitten vähän rakoili ja saatiin komeita kuviakin rannasta, mutta ei se nyt ihan sellainen kuulas talvipäivä kyllä ollut. Naurettiin Miehenmurrikan kanssa, että onpa kummallinen tammikuu, sillä jos olisi sattunut onki mukaan niin olisi voinut makkaran kaveriksi saada vaikka muutaman ahvenen! Tosin en tiedä mistä olisi saatu matoja niihin onkiin...
Huomattiin, kun tultiin kotiin, että kumpikaan ei ollut edes vahingossa ajatellut töitä tai koulua sillä aikaa kun oltiin rannassa oltu. Ei siis ihme, että sanotaan luonnon olevan paras stressinpurkija, niin todella on!
         Nyt kun rantaankin on jälleen tie sula, niin olen päässyt ihan omaankin rantaan uimaan. Tänään oli vähän haasteellisempaa päästä veteen, kun rannassa kellui isoja jäälauttoja, mutta sen verran pääsin niiden väliin, että kylmä vesi kasteli kaulasta alaspäin! Tekee todella hyvää koulun jälkeen, kun pää tyhjenee kaikesta ylimäääräisestä. Ah ♥
Tämä koulu ja koulunkäynti on ollut vähän haasteellista nämä viikot. Kropan tottuminen vie aikansa, pään tottuminen pänttäämiseen vie aikansa, sosiaalisuus vie aikansa. Kaikki on jotenkin liikkunut tyypillisellä hitaalla moodilla, niin kuin minulla yleensä. Olen vähän sellainen diesel-moottori, että hiljaa hyvä tulee!
          Meidän ryhmässä on monitasoisia oppijoita, monen ikäistä ja sorttista. Sellaista sielujen ystävyyttä sieltä tuskin tulee, sillä ihmiset eivät ole "minuntyyppisiä", mutta kavereita olen jo saanut. Hyvin epätavallisistä tyypeistä, mutta kuitenkin. Tänään tuntui hyvältä sielua myöten, kun harjoiteltiin luurangoilla lihasten kiinnittymistä ja lähtökohtia ja yritin ryhmäläisilleni havainnollistaa omaa ajatusta siitä, miten lihakset ja niiden yksityiskohdat olis helpoin muistaa. Naiset huokaisivat hetken päästä, että pidätkö tukiopetusta?
       Tuntui hyvältä, että sain järkeistettyä asian niin, että jollekin oli siitä apua.
       On tietysti niitäkin, jotka katsovat minua kieroon juuri saman asian takia. Olen pärjännyt hyvin kokeissa, mutta se on ainoastaan kovan työnteon takana. Osa kuvittelee, ettei minulla muuta elämää olekaan, että hyvä minun on kokeissa loistaa jos ei elämään muuta mahdu!
       Kyllä mahtuu, mutta en minä lähtenyt tähän kouluun huvikseni. Halusin ja haluan rahoilleni mahdollisimman paljon vastinetta ja oppia. Ja käytän kyllä aikaa asioiden opiskeluun, jotta itse työ olisi helpompaa, sitten kun sinne asti päästään.
        Olen löytänyt tehokkaan tavan oppia ja olen päässyt kärryille ja kyllä - minulla on myös muuta elämää!
Juoksutkin ovat kulkeneet hyvin, vaikka ensin ajattelinkin, että koulun alkaessa en takuulla jaksa juosta yhtään kilsaa. Nyt kun ollaan hierottu toisiamme ja minunkin jalat ja alaselkä on saanut hierontaa, tuntuu että lihakset ovat paremmassa kunnossa kuin ikinä!
       Kaiken tämän lumettomuuden keskellä kaipaan jo kevättä valtavasti.
       On ihana sentään tulla kotiin, kun aurinko paistaa, mutta kaipaan myös iltaan valoisuutta. Olisi kiva jos lenkille lähtiessä olisi vielä valoa ja mielellään vaikka pois tullessaankin. Onneksi ollaan menossa kuitenkin sinne päin! Valoa kohti ♥

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
maanantai 13.1. 2020

659. juoksupäivä (243vko)
- 3909.6 km
- 4.2 km metsäpolut (26 min)
- vähän väsy olo ja päätä särki
- jalat tuntuivat yllättävän hyviltä, vaikka jumissa ovatkin
- askellus parempi mutta ankkamainen kun lihakset eivät ihan toimi oikein
- ryhti kesti
- kaatuminen parempaa
- kiva juoksu
- putsasi päätä ja melkein lähti päänsärkykin
- -0, kuiva keli, pikku pakkanen

keskiviikko 14.1.2020
660. juoksupäivä (243 vko)
- 3914.6 km
- 5 km suopohjien lenkki (38 min)
- juoksu sinällään kulki mutta powerit oli vähissä
- vähän on nyt jalat kipiät tuolta jalkapöydän ulkoreunasta, reisistä ja pohkeesta
- loppumatkasta simahdin TÄYSIN
- askellis oli vähän läpsymistä'
- ryhtikin romahti
- +8, vesikeli

perjantai 17.1.2020
661. juoksupäivä (243 vko)
- 3919.6 km
- 5km uimaranta (35 min)
- ei nyt ihan samanlainen simahdusreissu kuin viimeksi, mutta ei nyt mennyt lennokkaastikaan
- jalka vähän töksähteli maahan vaikka askel osuikin aika hyvin
- ryhti pysyy
- jalat kipeytyy vähemmän
- sateinen keli teki märkää ja kosteaa
- +2, vesisade, tuuli

maanantai 20.1.2020
662. juoksupäivä (244 vko alkaa)
- 3924.7 km
. 5.1 km metsäpolkuja (31 min)
- juoksu kulki alusta asti todella hyvin
- jalat tuntuivat maagisen hyviltä ja niissä oli powereita!
- askellus osui kohdalleen
- ryhti kesti
- jalat kipeytyivät todella vähän
- hengitys hyvä
- powerit kestivät loppuun asti
- +1, kiva pikkupakkanen maan pinnassa, kiva keli juosta, ehkä paikkapaikoin vähän liukas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti