3. tammikuuta 2019

Uuden vuoden ensimmäinen ♥


Hyvää tätä vuotta, mössykät!
      Täällä ollaan kaksi päivää työnnetty lunta! Sitä sitten tuli eikä lumimyrskystä jääty kuin tuhoja vailla - ihan hyvä niin, ei sillä - lunta tuli vaakatasossa taivaan täydeltä ja nyt on niin talviset ja lumiset maisemat, että ei tarvitse lähteä Lappiin asti, että pääsee nauttimaan hangista ja nietoksista.
       Mutta.
       On lumesta työtäkin.
      Kaksi päivää meni oikeastaan siihen, että sain pihan näyttämään siltä, että täällä asutaan. Tiet umpeutuivat heti selän takana ja tuisku toi lunta monta senttiä vain sillä aikaa kun kävi ajamassa takatien auki. Huoh.
        Mutta.
        Nyt on kyllä niin kaunista, että kaikki aherrus ja lumituiskut olivat kyllä vaivan arvoista ♥ Ihanaa!

Tänään onkin sitten ollut kirpeä pakkaspäivä ja tein tieni kellariin, että saan tehtyä tänään makkarasoppaa. Se on sellaista pakkaspäivän ja ulkotöiden pikaruokaa, jota mielelläni syön. Tämä toive tuli kuitenkin Miehenmurrikalta eilen, joten toteutan hänen toivettaan tässä samalla ♥ Meillä onkin nyt kolmen päivän yhteinen pidennetty viikonloppu, kun Miehenmuru oli jouluviikolla töissä niin sai sitten tämän perjantain siitä hyvästä vapaaksi.
      Tekemistä ei olla vielä mietitty, sillä minulla tämä tauti on edelleen päällä järjettömän tukalan kurkkukivun muodossa... Nyt on oikeastaan ensimmäinen päivä, kun uskaltaa nielaista ilman, että pelottaa kipu mikä siitä tulee! En tiedä mikä tauti tämä tämmöinen on, kun yskä loppui jo viikonloppuna oikeastaan ja niin sitten vasta iski kurkkukipu päälle! Toivottavasti tämä nyt asettuisi ennen kesää...


Sen verran palaten viime vuoteen, että aattoiltana sain mukavan yllätyksen tien laitaan ♥ Tultiin Miehenmurrikan kanssa ulkosaunasta ja satuin vilkaisemaan meidän pihatien päähän. Olin laittanut muutaman ulkotulen meidän pihatien varrelle, mutta aattoiltana siellä sitten roihusi ihan jotain muuta.
     Jätkänkynttilä ♥
     Olin Miehenmurrikalle sanonut, että vitsit, kun ei tajunnut kesällä tehdä jätkänkynttilöitä joulua ja uutta vuotta varten, mutta näköjään ei tarvinnut kuin sanoa se ääneen niin tienlaitaan ilmestyi moinen kaunistus!

Jäljet johtivat naapuriin, jossa oli joka uusi vuosi palanut useampikin jätkänkynttilä. Tällä kertaa vain asialla oli ollut nuorempi vesa. Soitin ja kiitin kovasti yllätyksestä, teki minut todella onnelliseksi ♥ Ajattelin, että pienestä se on kiinni. Toisen ilahduttaminen. Minä olin paketoinut kyseiselle nuorelle isännälle sukat ja glögiä joululahjapakettiin ja hän toi minulle uudeksi vuodeksi jätkänkynttilän ♥


 Minulla on ikävä liikkumista - juoksua ja muuta treeniä. Vaikka ennenkin olen ollut kolmekin viikkoa sairauden takia sivussa juoksusta ja muusta, niin nyt varsinkin alkaa pinna tämän osalta loppua. Vielä kun tämä tauti on keuhkoissa ja hengitysteissä niin ei ihan heti pääse juoksemaan sillä lailla kuin haluaisi... Kaipaan liikkumaan. KAIPAAN!!!
     En tehnyt suuren suuria uudenvuodenlupauksia. Ne samat vanhat: pidän itsestäni huolta ja yritän oppia jotain uutta ♥ Yksi asia on kuitenkin johon aion kiinnittää huomiota. UNI. Olen tullut siihen päätelmään, että vastustuskykyni heikoin lenkki on uni. Teen kaikkea muuta immuniteettini eteen, mutta uni taitaa olla se joka pettää eniten minun suuressa terveyskolmiossani. Liikunta ja ruoka menevät jo varsin hyvin...
     Uusi vuosi aikaa hoitaa uni kuntoon ♥
     Ihana fiilis, aloittaa taas kaikki alusta ♥
     Pitäkäähän itsenne terveennä tänäkin vuonna (tämä sairastaminen on tylsintä...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti