8. huhtikuuta 2018

Västäräkki !!

Vähäsen vielä kesään ♥ västäräkki bongattu tänään meidän pihamaalta kuopimasta nurmenlaikkuja. Mitä lie löysi, sillä kaikki kärpäset ovat jälleen meidän ikkunoiden välissä... En tajua. Kun asiasta ilmoitettiin aikoinaan ikkunafirmalle, niin sieltä sanoivat, että mitä asutte maalla!
       Eli kun asuu maalla ikkunoiden väleihin kuuluvat myös kärpäset.
       Selvä!
       Olen ollut vähän pahalla mielellä pari päivää niin en ole tullut kirjoittamaankaan. Täytin päiväkirjaa huonolla fiiliksellä ja ihmeellisesti myös aamusivujen kirjoittelu on auttanut (!!) Kannatti kokeilla! Ihmeen paljon sitä päässä vellookin sellaisia asioita, jotka ovat siellä koko ajan, joka päivä, uudelleen ja uudelleen!
Tein tänään vähän samaa kuin västäräkki aamulla: möyhensin vähän pihaa. Tosin haravalla vain, en suuremmalla möyhimellä. Haravoin noita nurmilaikkuja ja vähän pölläyttelin keltaista nurmea pystyyn, että se rupeaisi talven jälkeen hengittelemään! Aika paljon on vielä vesilammikoita eli maa ei kyllä ime vielä yhtään, mutta sitten on myös niitä kuivia kohtia, missä on jo mukava kävellä ♥
       Kevät on ihanaa! Toisaalta toivoisi, että tulisi äkkiä kesä, mutta sitten taas toivoo, että tämä aika hidastaisi kulkuaan jo, että kesä viipyisi mahdollisimman pitkään! Nautin, oikeasti nautin näistä kurakeleistäkin, kun tiedän, että kesäaika on vielä edessä päin! ♥
Nurmen pinta auki ja hengittämään!
Syy mielen harmauteen ei siis ole keväiset päivät, eivät todellakaan, vaan juoksutauko, jalkakrempat ja niistä johtuva juoksutreeni-tauko. Ymmärrän ja tajuan, että nämä viikot ovat pieni osa elämänmittaisessa kuvassa, mutta juuri nyt kaipaisin juoksua elämääni. Tiet alkavat olla kuivat, huoli kesätöistä painaa aivokapasiteettia kasaan ja tarttisin minun tutuksi tulleen poismenoreitin näille huonoille fiiliksille. Nyt kun en ole päässyt juoksemaan niin paha olo jyllää sisuksissa.
        Eilen jopa itketti. Meni tunteet niin piripintaan, että itketti. Teki ihan hyvää, mutta kaipaan juoksuaskelia viemään loputkin olot pois.
        Katselin eilen vähän vanhoja arkistoja ja huomaan, että jalkaongelmien piikit sijoittuvat lähes aina tähän kevääseen. Johtuneeko se sitten alustan vaihtumisesta vai koko talven mittaisesta epävarmasta juoksemisesta liukkailla?! Ehkä ihan tutkimisen arvoinen asia niin osaisi sitten välttää näitä itkuja sitten keväällä!
Eilen lämmitin lauantaisaunan ulkosaunassa ja vielä kun tulin puolen 9 maissa saunasta oli suhteellisen valoisaa. Läikähti hyvä olo kaiken itkun keskellä, valo ja aurinko ja tuleva lämpö ♥ Voiko parempaa terapian muotoa enää ollakaan!
        Kohta pääsee sitten kurkkimaan kukkapenkkien talvituhoja. Toivottavasti niitä ei hirveästi ole, mutta kaikkeen pitää tietysti varautua, kun oli jälleen kummallinen talvi.
       En malttaisi milläääääääään!
Perjantaina kävin markkinoilla ja katsomassa mummolaan tulleita siskon lapsia. Sellaisia ikiliikkujia ne olivat, että sen ajan mitä olin, niin hetkeäkään ei leikeistä huilattu! Poitsun kanssa oli jo mukava leikkiä, kun se on niin sanavalmis ja fiksu, mutta Typykkä on aikamoinen tahtotapaus! Jos ei mene niin kuin hän haluaa, ei mene mitenkään! Mukavaa on kuitenkin se, että Typykkäkin alkaa jo harjoitella puhumista oikein kunnolla - ei pelkästään ääntelehdi kuin avaruusolennot! ♥
         Huomasin, että legojen rakenteluhan on aika rauhoittavaa... Pitäisiköhön itselleenkin hankkia joku setti legoja kun oikein panta päätä kiristää..?!
        Markkinoilla vain piipahdin, oli kurja keli ns. tyypillinen markkinakeli. Satoi melkeinpä räntää ja oli kylmä. Sain parkkisakonkin perjantain kunniaksi, vielä maksamatta, mutta kylläpäs suututti! Olen nimittäin yleensä aika tarkka siitä, että mikä on "rikollinen" paikka parkkeerata, mutta nyt kyllä kävi joku väärinymmärrys täysin! Mitä kaikkea silläkin rahalla olisi saanut!?
       Ostin samalla keikalla InterSportista mini-vastuskumnauhat. Minä laitoin itse itseni lantiokuurille eli treenaamaan heikko lantio kuosiin ja kondikseen. Samoin pakarat, mutta nehän nyt kuuluu lantiolihaksiin eritoten. Tämmöistä juoksukuntoa en aio pidempään katsoa, että koko ajan on joku kohta kipeä. Aion tarttua ongelman ytimiin ja hoitaa ne pois!
Ettei ihan tulisi väärää kuvaa lumien sulamisista. On vielä lunta meidänkin pihassa....
Nappasin eilen siivouspäivän kunniaksi verhot pois tuvasta. En jaksanut enää talviverhoja ja kesäverhoja minulla ei vielä ole, joten nyt minulla ei ole verhoja ollenkaan! Aika karun näköistä tuvassa, mutta eiköhön sitä jossain vaiheessa saa kesäverhotkin ikkunoihin! Ainakin valo pääsee nyt sisälle paremmin...
Ja sitten.
       Onko tämä lintu peippo?
       Jos on...
       Puolikuuta peipposesta ja västäräkistä vähäsen... Onko puoli kuuta vähäsen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti