30. huhtikuuta 2018

Kukkapenkkien kevätsiivous ♥

Käynnistyin tänä aamuna taas vähän hitaalla. Uni oli hyvää tai ainakin kohtalaista eikä tällä kertaa ollut syynä väsymys vaan ihan puhdas laiskotus. Aurinko paistoi onneksi jo heti aamusta! Mitä olisikaan ollut, jos ilma olisi ollut harmaa ja sateinen - olisinko päässyt puusta pitkään!
        Naapurin isännän kynnöspellolta nousi tänä aamuna kummallisen paljon höyryä. Jonkinmoinen lämpötilojen ero siinä kai oli, kun välillä se lakkasi ja sitten sumua oli taas kaksinverroin enemmän. Ajattelin jo, että naapurit polttavat roskia vappuaaton kunniaksi... blaah!
Tänään oli vuorossa sitten kukkapenkkien perkuu ja kuopsuttelu kevättä varten.
          Yritän nyt visusti pysyä suunnitelmassani/päätöksessäni etten tee tänä vuonna ainuttakaan uutta penkkiä vaan yritän selvitä näistä vanhoista kunnialla. Aikamoinen urakka tuo taas tänään oli! Sai kyykkiä ja kuopsutella ihan koko päivän ja viimeiset liiterin takaiset kivikot jäivät kyllä vähän huonommalle perkuulle, mutta kun ei enää jaksanut nyplätä ihan jokaista rikkaheinää!
Etupihan puolipyöreä penkki ♥
       Toivottavasti antaa aihetta samanlaiselle ylpeydelle kuin viime vuonna. Ilokseni huomasin, että melkein kaikki perennat punkasivat jo maan pinnalle, joten selvisivät ainakin talvesta ehjin nahoin. Katsotaan sitten miten selviävät kesästä.
        Kunhan ei tule märkää kesää vaan kohtuullisen lämmin ♥
        Alppiruusuille (ja tuijalle) annoin viikonloppuna jo lannoitetta. Pitänee uusia käsittely muutaman päivän päästä, kun on päässyt osa alppiruusun lehdistä vähän rusettumaan. Toivottavasti toipuvat...
Takapihan pyöreä penkki oli ehkä parhaiten nupullaan. Takuulla lämpöisellä paikalla ja isolla kivimäärällä on osuutta siihen. Kivet ainakin varaavat lämpöä sen verran paljon, että pysyy maakin lämmön puolella.
         Heittelin kanankakkaa jo alkukasvun turvaksi, että saisivat jostain voimaa jättää rikkaheinät taakseen. Aion kyllä pitää kitkemishommat helppoina. Jos jaksaisi kitkeä vähän joka viikko ei pitäisi ainakaan olla kamalaa urakkaa missään vaiheessa.
         Toinen juttu on, jaksaako....
Viime vuotinen Paraatipenkki. Vähän huolestuttaa nuo viime vuoden pensas-ostokset. Ei oikein näytä siltä, että olisivat selvinneet talven, mutta odotan nyt ensin kärsivällisesti ennen kuin ostan uudet...
      Tähän penkin päähän pitäisi tuoda vähän lisää katetta, kun heinä puskee läpi, vaikka miten olisi sanomalehdet katekerroksen alla. Sitkeää tuo heinä! Samat geenit kun saisi hyötykasveille!
Saunankivikosta vedettiin sunnuntaina Miehenmurrikan kanssa epäonnistuneen alasleikkauksen uhrit, pensashanhikit, ylös, ja tänään laitoin tilalle kukkapenkeistä ylijäämä perennoja. Katsotaan nyt tykkäävätkö olla. Ainakin maa on vahvaa!
       Tähän penkin päähän laitoin tuon toisen kivitoteemi-kehikonkin ja tällä viikolla aion saada molemmat täyteen! Pitänee tehdä retki kiviaitojen tykö.

Liiterin takana olevat penkit jäivät vielä vähän huonolle siistimiselle, kun olivat jostain kulmasta vielä vähän jäässä, mutta kyllä minä niistäkin yritin siistit tehdä.
       Toisen kivikon reunaan istutettiin tammi siinä uskossa, että joku vuosi siirretään se johonkin. Siinä se nyt kököttää edelleen enkä oikein tiedä, että mihin sen muka siirtäisi...
         50 vuoden päästä joku tuleva sukupolvi kiroaa minut, kun tammen oksat raapivat liiterin katon rikki... Anteeksi, tulevat sukupolvet, kun en osaa päättää...
Unohdin täysin, että minullakin puskee jostakin kulmasta krookuksia ♥ Jo näin kauniissa kukassa! Otin vähän vappukuvia ensimmäisten puutarhassani kukkivien kukkien kanssa.
        Vaikka olin melkein keskeltä poikki jo kukkapenkkien kanssa, lähdin illalla vielä juoksulenkille, kun oli semmoinen fiilis, että olisi mukava vähän juoksennella sinne ja tänne.
          Lenkistä todellakin tuli semmoinen sinne-tänne lenkki ja juuri semmoinen, joista joskus muinoin olin haaveillut kun en vielä edes juossut! Semmoinen, että lähtee vaan kotirapulta ja juoksee minne kintut vievät!
           Tänään kintut veivät metsäpoluille ja sitten kiersin vielä kylän kautta kotiin. Mäkijuoksua tuli ainakin harjoiteltua niin, että reidet huutelivat jo hoosiannaa yhdessä vaiheessa. Oli mielekästä välillä juosta jossakin muualla kuin iänikuisilla samoilla poluilla ja teillä, missä olen koko talven taas talsinut. Onneksi tulee kevät ja kesä ja on muitakin vaihtoehtoja juoksemisille kuin nämä samat tiet. Tänäänkin tuntui ihan normimittainen lenkki pidemmältä kun sai juosta vähän erityyppistä juoksua. Ilman musiikkia. Vain omien ajatusten kanssa ♥ Ihan parasta terapiaa!
           Huomenna olisi sitten Vappu ja lähdetään Miehenmurrikan ja Juniorin kanssa syömään jätskit. Kesän ekat irtojätskit kioskista ihan! Ainakin toivottavasti. Vettähän se lupasi... onneton!

P.S. Minusta tuli tänään aamupäivästä kolmatta kertaa täti, kun pikkusisko pyöräytti potran pojan. Vappupalloksi he uutta pienokaistaan kutsuvat ja semmoinenhan se taisi nyt sitten olla kun aattona syntyi ♥ Muutama kuva ollaankin jo tulokkaasta nähty ja semmoinen pieni ihmehän se on, uusi ihmistaimi. Tätinä oleminen alkaa sujua. Ihastelu ainakin ♥
       Jospa joskus sitten olisi muiden vuoro ihastella minun jälkikasvuani... kenties... joskus...

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
lauantai 28.4.2018
458. juoksupäivä (167 vkoa täynnä)
-2829.4 km
- 6.2 km kylä- oikopolku (36 min)
- vähän väsy olo koko matkan ja sama homma vähän jaloissakin
- ei ihan paras energia juoksuun
- ryhti kesti ja lantiokin kai jotenkin
- askellus toimii hyvin eikä juurikaan kamalasti ole jalat kipeät juoksun jälkeen
- selässä lihas jumissa, ei ihan puhdas tekniikka (sain pehmennettyä iltasella)
- hengitys ok
- pakarat toimivat vähän paremmin
- +12, kolea tuuli muuten hyvä keli juosta

maanantai 30.4. 2018
459 juoksupäivä (168 vko alkaa)
- 2836.9 km
- 7.5 km metsäpolkuja laskettelurinteen ympärillä+kylälenkki (46 min)
- olo oli reipas ja hyvä ja tuntui siltä, että olisi voinut juosta taas koko illan
- jalat tuntuivat energisiltä ja vahvoilta ja mäkijuoksukin onnistui todella hyvin, alamäki juoksussa pikkaisen harjoittelun varaa
- hengitys hyvä
- askellus erinomaista, alamäkijuoksussa kävi vähän polveen kun en osaa laskeutua jalalla oikein...
- todella kivaa!
- lantion tuki hyvä ja pakaran toimintaa selvästi havaittavissa
- +12, aurinkoinen ja keväinen ilta, ihana laji!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti