24. huhtikuuta 2018

Pensaissa suhisee

Tämä viikko on alkanut vähän kylmemmissä merkeissä ja kyllä se vaan niin on, että ei tämä kylmyys missään tuntuisi jos ei olisi ollut tuota lämpöistä tuossa välissä. Lämpöön tottuu ja sitten kylmä tuntuu entistä kylmemmältä!
        Pitää nyt vaan harjoitella joka-sään-ulkoilua, sillä muutaman viikon päästä työmaalla ei oikein pääse tekemään samaa kuin kotipihassa: kun alkaa tulemaan kylmä tai vettä niskaan niin pakenee sisään lämpöiseen. Töissä tehdään töitä joka säässä!
        Eilen purin jälleen kerran meidän maakellarin katon talvikääreistään. Pitäisi keksiä kellariinkin joku muu ratkaisu kun nämä iänikuiset pressut ja suojat. Katto tai jokin muu suoja, ettei syysvedet pääse kellariin. Nyt on kuitenkin piha taas nätimpi, kun Hankkijan pressu ei paista ensimmäisenä silmään, kun pihalle tulee! Kiva!
Ajattelin, että voisin ensi kesänä pitää kellarin tämmöisenä vähän lyhyempänä nurmena koko kesän... On nätimpi kuin se meidän viidakko, joka siihen aina joka kesä kasvaa! Katsotaan nyt kerkeekö sitä ensi kesänä taas muuta kuin listaamaan "tuo pitäisi tehdä ja tuo"-listaa...
       Tänään sitten vähän karsin meidän syreenipensaita, jotka suojaavat meidän pihamaata uteliailta katseilta tien puolella. Toki meillä on niin pitkä pihatie, että pitää olla hyvä näkö noin muutenkin, että meidän pihalle näkee, mutta kuitenkin on kiva, että pihan edessä on edes jossain vähän suojaa!
        Syreenipensaat ovat ikivanhoja eikä niistä kai hyviä saa pelkällä hoitoleikkauksella, mutta sen verran aina joka kevät leikkelen, etteivät ne repeä kun naapurin isäntä kurvaa mammuttitraktoreineen peltotöihin ja vie puolet puskaa mennessään. Samoin kun pidän vähän pensaita kurissa etteivät leviä ihan joka paikkaan.
Vähän rippasi vettä niskaan, kun leikkelin oksia. Ajattelin, että satakoon, kunhan ei kaatamalla tule! Muuten en saa omalla pihalla näitä keväthommia tehdyksi, jos koko ajan juoksen sisään, kun vähän vettä sataa. Kukkapenkit ovat vielä täysin läpikäymättä, mutta odotan, että vähän routa sulaisi niin saisin siirtää perennat sitten samaan syssyyn! Olen keskittynyt nyt lähinnä näihin suuriin juttuihin pihamaalla, pensaat ja nurmikko.
        Sen puoleen saisi sataa, että nurmikko odottaa nyt sitä kevään vesimäärää, että vihertyisi. Kengissä kulkeutuu vaaleaa, kuollutta heinää eteisiin niin, että imurin pölypussi pullistelee. Koko ajan saa olla imuroimassa ja silti aamulla niitä korsia löytyy sängystä!
        Eli vettä saisi tulla sen verran, että vähän luonto heräisi ja vähän lämpöä perään!
Naapurin isäntä kynti viime syksynä nämä meidän lähipellot niin, että kyntöauran tukipyörä kulki tuossa pensaan vieressä ja virallinen aurausjälki jäi hänen puolelleen. Nyt maa on taas ikävästi ihan kuopallaan syreenipensaiden takaa... Joka kevät sama juttu. Milloin on haukattu iso pala meidän pihan puolelta ja milloin sitten taas painelty sellaiset jäljet nurmeen, että niiden umpeenkasvu vie koko kesän!
        Olen juuri sellainen pihaihminen, joka ärsyttää maanviljelijöitä suunnattomasti! Ihan kuin isäntiä tai emäntiä kiinnostaisi yhtään, meneekö jonkun pihamaan nurmi vai ei, kunhan saa syksyllä kynnöt tehtyä. Tai pöläyttääkö puimuri oljet pihatielle vai ei, kunhan viljat eivät jää peltoon!
        En minä mikään riivinrauta tosin ole, vaan ymmärrän hyvinkin naapureiden elinkeinoa hyvinkin pitkälle. Välill vaan yksityisesti tulee harmitus, kun kone on jyrännyt jonkun kohdan pihamaasta ihan pilalle, kun piha on minulle kuitenkin se harrastus, josa pidän.
Kannettiin Miehenmurrikan kanssa pihakeinukin jo omalle paikalleen ja Miehenmurri siinä jo vähän keinui, kun minä eilen haravoin tuon maakellarin ympäryksen siistiksi. Vähän karun näköinenhän se on vielä yksinään tuossa pihalla, mutta jospa siihen sitten saisi jossain vaiheessa tuolit, pöydän ja katoksenkin vaikka. Kunhan kesä ja lämpö saapuvat. Ainakin kukkaruukut minä siihen ympärille vielä raahaan, vaikka takuulla kiroan ne sitten ruohonajon aikaan alimpaan paikkaan... Ainakin ne on sitten omia tuomisia eikä tarvitse muille ärjyä, että pitääkö näitä ruukkuja joka välissä olla!
          Nautin näistä kevättöistä todella ♥
          Tätähän sitä on taas odotettu koko talvi! Ei haittaisi pieni lämpö, mutta kyllä nämäkin kelpaavat, kunhan pihahommiin pääsee!
         Keväästä sekaisin ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti