17. helmikuuta 2017

Puhtaan kodin valkoinen valo

Vaikka kevätaurinko pilkistelee tänään vähän pilviverhojen takaa ja lumihituleita satelee maahan peittämään kivasti (?) nuo jäätiköt, niin silti valoa riittää ikkunoista tulvimalla! Meidän äiti tuskaili jo sillä, että aurinko tuo mukanaan valoa myös sinne, mitä ei ole talven aikana niin jaksanut siivota: talon kulmiin, nurkkiin ja ennen kaikkea ikkunoihin.
         Totta.
         Huomaan itsekin, että aika hyvin sitä on nähnyt ikkunoista läpi koko talven, kun nyt niissä näkyy oikein semmoinen harmaa kelmu pinnassa! Pitäisi päästä kuuraamaan oikein kunnolla ja niin että saippuavesi vain lentää!
Tänään puunasin kunnolla oman torpan viikonloppu kuntoon. Saadaan sitten huomenna Miehenmörrin kanssa tulla töiden jälkeen ja rojahtaa sohvalle ilman, että imuri muistuttaa olemassa olostaan.
         Tuuletin villaviltin ja sohvatyynyt, hain puita tupaan ja lämmitin sekä uunia että takkaa. Siivosin pyykkituvan siihen kuntoon, että maanantaina on taas hyvä aloittaa arki ja pyykinpesu ja pesin ja imuroin lattiat puuroskasta ja villakoirista.
         Ihanaa puuhaa, kunhan siinä pääsee vauhtiin!
         Siivoaminen on vähän kuin puutarhatyökin, kun kiitoksen saa heti silmien eteen puhtaana kotina ♥ Aivan mahtavaa, että on ihana koti, mitä siivota!
  Siskolla on omassa blogissaan niin ihania kuvia paratiisin vihreydestä, kun olivat synttärimatkalla viikko sitten tropiikissa, että minunkin on tehnyt mieli jo pitemmän aikaa saada vähän vihreyttä ja vehreyttä taloon. Unohdin ostaa alkuviikosta kauppareissulta tulppaaneja, jotka olisivat nyt kruunanneet ihanan puhtaan kodin, mutta jos maanantaina muistaisin, kun piipahdan kampaajan tuolissa nautiskelemassa.
        Pitäisi vaihtaa tuo minun ainut viherkasvikin, Ficus Gingseng, uusiin multiin. Alkaa vähän näyttämään siltä, että samoilla pahnoilla on istuttu liian kauan...
        Pitänee ostaa vaikka muutama vihreä ystävä sille, kunhan nyt kauppaan eksyn.
Eilisen juoksun ja edellisen päivän treenin jälkeen minulla on jalkalihakset niin kipeät, että on pitänyt vähän keksiä uusia tyylejä istua penkille tai pöntölle... Hyvää kipua ja tulevien lihasten kipua, toivottavasti.
         Jospa tänään saisi aikaiseksi lämmittää vihdoin ja viimein ulkosauna, kun koko viikon olen sitä höpöttänyt Miehenmurrikalle, mutta jotenkin ilta on aina vinahtanut siihen, ettei ole enää kehdannut laittaa saunaa lämmite. Tänään minä laitan sen lämpöiseksi, hauduttelen jalkojani sen pehmeässä lämmössä ja vilvoittelen ulkorapulla ja nautin kevätillasta.
          Talitintit, voisitte käydä minunkin pihassani lauleskelemassa, vink vink!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti