7. tammikuuta 2017

Kim Izzo: Avioliitto Jane Austenin tapaan

Kim Izzo

Avioliitto Jane Austenin tapaan

Schildts & Söderströms

Kun Katherine Shaw'n tuttu ja turvallinen elämä mullistuu työpaikan menetyksen, rakkaan isoäidin sairastumisen ja kotitalon myynnin jälkeen, hän päättää käyttää ensimmäisen mahdollisuutensa freelancetoimittajana kirjoittaakseen jutun siitä, miten Jane Austenin teoria rikkaasta aviomiehestä ratkaisisi myös nykyajan naisen ongelmat.
       Pientä apua jutun tekoon antavat Katen ystävät, jotka ostavat hänelle aatelisarvon, josta onkin apua eurooppalaisen ylimystön joukossa. Se mikä alkoi pelkästä lehtijutusta, loppuu ihan jotenkin muuten. Onko rikkaus rakkautta vai rakkaus rikkautta?

Ensimmäiseksi pitää varoittaa, että kirja saa ainakin sen aikaiseksi, että tekee mieli katsoa Jane Austenin leffoja! En ole lukenut kuin muutaman kuuluisimman teoksen kirjana, mutta elokuvia minulta löytyy vino pino ja voinkin sanoa, että ehkä juuri sellaiset tapaukset, jotka tuntevat Jane Austenin teokset hyvin saavat tästä kirjasta eniten irti.
       Kirja on mukavaa luettavaa, aika ennalta-arvattava, mutta se ehkä onkin niin lohdullista. Ja pikku knoppina voin sanoa, että jos tartutte kirjaan niin huomaatte varmasti, että Katen ystävätkin ovat samannimisiä kuin Austenin sankarittaret. Kirja on siis oikea Austenille tehty "kunniakuja".
       Loppuratkaisuun päädytään minusta liian äkkiä. Ihan kuin kirjailijalle olisi tullut kiire lopettaa kirja. Ensin miestä metsästetään monen sadan sivun verran ja sitten kaikki onkin valmiina, rusettia vajaa. Mutta kirja on todella herkullinen sen suhteen, että ainakin olin huomaavinani viittauksia tapahtumissa Austenin romaaneihin ja jotenkin juonen kulku oli samanlainen.
       Siis jos kaipaat pientä romantiikan vivahdetta arjen keskelle ja vähän Austenia nykypäivään niin lue tämä kirja. Voi olla, että haluat lukea tämän kirjan jälkeen muutaman aidonkin Austenin - tai katsoa muutaman leffan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti