19. tammikuuta 2018

Vanhan ajan lumityöt ♥

Näitä tarvittiin tänään... ♥
Iltasella tuli jo pakkaslunta taivaalta, mutta tänä aamuna sitä oli maassa ihan mukavasti ♥ Näytti jo enemmän tammikuulta! Ajattelin, että olenkin tänään reipas ja teen lumityöt heti aamusta niin Miehenmurukin pääsee autolla pihaan ilman lumivalleja... Nooh, ei aina ihan mene niin kuin suunnittelee, vaikka lopputulos olisikin sama...
       Ollaan isän kanssa pohdittu koko talvi, että olikohan se jerrykannullinen, joka alkutalvesta traktoriin tankattiin niin talvilaatuista löpöä vai kesälaatua?! Tänä aamuna, kun kurkkasin tankkiin, ennen kuin laitoin koneen lämpenemään niin tuli siihenkin kysymykseen vastaus. Koneeseen tankattu laatu oli kesälaatua ja tankissa olevan aineen pinnalla oli hyhmää.
       Hmph.
       Kävin ottamassa aamupalan, sillä tyhjällä mahalla ei tämmöisiä pidä edes miettiä. Soitin isälle ja ilmoitukseni jälkeen huomasin, että isä ei varmaankaan ollut vielä ehtinyt ottaa aamupalaa, hih. No sitä harmitti kun oli ollut melko varma, että jerrykannussa oli ollut talvilaatua ja sanoi meille, että tankatkaa vaan.
       Noo, lupasi soitella hetken päästä kunhan vähän miettisi strategiaa.
Minulla oli uunin lämmitys vielä vähän kesken, kun ajattelin, että menen nyt ainakin aloittamaan lumitöitä kolalla ja lapiolla. Nälkä kasvaa syödessä.
        Ensin piti tehdä vain porraspäät, sitten ajattelin tehdä vain etupihan ja autokuurin edustan, sitten pienen polun saunalle...
Ja kohta huomasin, että olin tehnyt pihamaan ja saunapolun lisäksi myös pitkän pihatienkin kolapelissä. Itseasiassa näin "vanhan tyylin" lumitöissä ei ole mitään vikaa, kunhan lumi on tuollaista pakkashöttöä, jota on kevyt ja kiva kolailla. Nuoskalumi olisi kirvoittanut jossakin kohtaa jo itkun!
      Ja ihan hyvä, kun tämmöistä koneisiin tottunutta emäntää pudotetaan välillä maanpinnalle siitä, että miten näitä hommia OIKEASTI tehdään! Lumitöihin meni tänään kaksi ja puoli tuntia ja siinä ajassa laittelin saunalle vedet ja tuletkin.
       Ja mukavaa oli! ♥
       Ihan oikeasti ♥


 Juoksukunto auttoi asiaa, mutta piti kyllä paita vaihtaa kun sisälle pääsin. Sen verran selkä kostui hommissa, etten kehtaa itseäni kipeäksi tehdä. Sain punaiset posket, hyvän mielen ja siistin pihan ja pihatien.
      Saa Miehenmuru ajaa siistiä ajokaistaa pihalle asti. Tämä puoli suunnitelmassa toteutui, vaikka toteutus ei ihan ollutkaan sellainen kuin piti!
       Isä lupasi tulla alkuillasta käymään ja tyhjennetään tankki kesäaineesta letkun kanssa. Sanoi, että osaanpa sitten tehdä kun hän ei ole enää tekemässä... Ärsyttävää dramatisointia. Kai minä nyt sen tiedän, ettei se ikuinen mies ole sekään, mutta silti... pitääkö se aina noin ilmaista. Voisinhan minä oppia ihan muutenkin asioita enkä millään kuoleman uhan kanssa!
Laitoin saunallekin tulia niin päästään tänä iltana ulkosaunan ihanuuteen ja nyt kun on kerrankin taas hankea, niin pääsee pomppaamaan hangen puolellekin shokeeraamaan kroppaa ♥
       Alkuviikon tiukat kymmenen asteen pakkaset olivat jäädyttäneet isomman vesisaavin veden kauniiksi lyhdyksi. Kun sauna vähän lämpeni ja jää rapsahti irti saavin reunoista, nostin sen pois ja vein tuohon minun portaiden juureen jäälyhdyksi ♥
Vähän laakeahan se on eikä siinä varmasti mikään kynttilä sammumatta pala, mutta nostinpa nyt pois kuitenkin saunan saavista jäätymästä!
       Oikein nauratti, kun olin saanut pihahommat tehdyksi ja laitoin kolan nojaamaan talon seinään niin naapurin isäntä ajoi ohi lumilingon kanssa. Ei sillä, että se koskaan olisi apuaan tarjonnutkaan, mutta tyypillistä silti! Heti kun homma on tehty niin sitten ajelevat isännät ohi koneillaan ja vempeleillään. Varmaan kyttäsi nurkalla, että sain tiet auki ennen kuin pihaltaan lähti!
        Ei, kun oikeasti oli ihan virkistävää välillä käyttää lihavoimaa eikä aina konevoimaa noissa lumitöissä. Tottuu liian hyvää, jos ei koskaan tarvitse tarttua kolaan tai lapioon tarttua.
        Teki hyvää ♥
        Ja nyt on piha ainakin sen näköinen kuin tammikuun loppupuolella kuuluu olla. Lumikinoksia ja kasoja joka puolella! Jee! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti