28. maaliskuuta 2019

Aurinkovoimaa ♥

Aurinko 🌞
     Ikiaikainen möllykkĂ€, mutta joka vuosi aina yhtĂ€ piristĂ€vĂ€ ja iloa tuova. TĂ€mĂ€n talven jĂ€lkeen tuntuu kuin oikein imisin kaiken valon itseeni (sori vaan muut)!
     Auringonvalon hyödyllisiĂ€ "sivuvaikutuksia" mielelle ja keholle voi jokainen kokea kun astuu talven pimeydestĂ€ valoon, mutta listaten muutamia:
  • vireystila paranee → liikkumisen into paranee → kunto kasvaa! → paino laskee
  • unen tarve vĂ€henee (saa olla enemmĂ€n auringon paisteessa)
  • D-vitamiinipitoisuus nousee
  • makeanhimo vĂ€henee
  • ruokahalu pienenee
Tietysti talven alla lymyillyt iho kaipaa myös suojaa kevÀtauringolta, mutta jos sipaisee kunnon kertoimet sisÀltÀvÀÀ aurinkorasvaa iholle niin sitten ollaan kyllÀ valmiita kevÀiseen lÀmpöön ja aurinkoon! Jahuu!
Piha on alkanut sulaa ja nÀkyy jo nurmea isompina laikkuina. Ja kyllÀ, olen kaivanut haravankin jo esiin, joten ehkÀ minun talvinen murhe-horrokseni alkaa elpyÀ ja elÀmÀ voittaa - sittenkin!
     Eilen siivoilin vinttiĂ€ ja napsin traktoristakin ketjut jo pois, kun ei tuolla ole kutenkaan ajaminen vĂ€hÀÀn aikaan! Pihamaa on niin pehmeĂ€, ettĂ€ vein muutaman kuorman "rojupuuta" saunallekin eilen ihan kottikĂ€rryillĂ€. Pihan pitÀÀ sulaa kunnolla ja kovettua ennen kuin sinne uskaltaa traktoria ajaa.
     Siivoilin vinttiĂ€ vĂ€hĂ€n sitĂ€ silmĂ€llĂ€ pitĂ€en, ettĂ€ kun/jos isĂ€ kykenee ensi viikolla kĂ€ymÀÀn tÀÀllĂ€, niin kaikki ei olisi ihan levĂ€llÀÀn ja sotkussa. SilmĂ€npalvoja esittĂ€ytyy, pĂ€ivÀÀ! Mutta ihan oikeasti se oli ihan hauskaakin, pidĂ€n siisteydestĂ€ ja siitĂ€, ettĂ€ asiat ovat paikoillaan ja löydettĂ€vissĂ€. EhkĂ€ jossain suhteessa tĂ€mĂ€ menee jo vĂ€hĂ€n ylikin... ainakin torpan puolella, kun jokaisella kipolla on oma paikkansa ja siirtelen ne takaisin omille paikoilleen, jos joku on laittanut ne eri kohtiin... Neuroosit itse kullakin!
Alkuviikosta juoksin 11km lenkin taas pitkÀstÀ aikaan. Tai kÀvelin ja juoksin, ei nÀillÀ kintuilla ihan koko matkaa juosten pystynyt taittamaan, kun en ole harjoitellut pitkÀn matkan juoksua niin paljon. Olo oli vÀsynyt mutta voittaja-fiilis valtasi kyllÀ oitis, kun sain homman heitettyÀ. TylsintÀ matkassa oli vÀhÀn se, ettÀ se on niin kirotun tuttu. TietÀÀ, ettÀ sinne on vielÀ niin kauan ja tuossa kohta tulee ihan tappava-mÀki... ja ettÀ se on asfaltilla koko ajan. Huomasin, ettÀ ainakin sÀÀriin kÀvi se, ettÀ yks kaks juoksee pitkÀn matkan pelkÀstÀÀn kovalla asfaltilla lumien jÀlkeen. Muutoin oli kyllÀ ihan mahtavaa ettÀ sai juosta sulalla tiellÀ. Nyt tosin jalatkin alkavat olla paremmat, eli ei tullut ihan tÀydellistÀ vammautumista kuitenkaan...
TĂ€nÀÀn aion lĂ€mmittÀÀ ulkosaunan. Alkaa olla valoisaa pidemmĂ€lle iltaan, joten hyvĂ€ssĂ€ lykyssĂ€ ehditÀÀn kĂ€ymÀÀn saunassa illan valossa ♥ KyllĂ€ tĂ€mĂ€ kevĂ€t on ihan huippua!

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
maanantai 25.3.2019
567. juoksupÀivÀ (208 vko alkaa)
- 3438.8 km
- 11 km kaupunkiin pÀin (1h 10 min)
- juoksu kÀvelyÀ suurimmaksi osaksi
- jossain vaiheessa tuntui, ettÀ jalat vÀsÀhtÀvÀt jo alkuunsa, mutta kun lihakset lÀmpenivÀt niin homma meni jo paremmin
- askel pysyi hyvÀnÀ
- ryhti kesti sinn asti ennen kuin rupesi vÀsyttÀmÀÀn
- lantion pitoa vÀhÀn epÀilen edelleen, pitÀÀ ottaa jÀlleen videota vÀhÀn ettÀ miten se menee
- sÀÀret kipeytyivÀt vÀhÀn kovasta alustasta ja ÀkkiseltÀÀn tehdystÀ kilometrien mÀÀrÀn kasvatuksesta, ei pahasti, kÀvely sessiot auttoivat
- +2, puoliaurinkoinen, kiva keli juosta, ei liian kylmÀ, ei liian kuuma

keskiviikko 27.3.2019
568. juoksupÀivÀ (208 vko)
- 3444.8
- 6km kylÀtie oikopolulla (35 min)
- jalat olivat edelleen vÀhÀn "heikossa hapessa" maanantain jÀlkeen
- hain vÀhÀn juoksuasentoa kun tuntui, ettÀ pakarat eivÀt taas tehneet mitÀÀn
- jalat vÀsÀhtivÀt nopeasti
- ryhti pysyi suht hyvin
- lantion pito ja sitÀ kautta pakarat edelleen uupuvat minun juoksustani
- 0, vÀhÀn kolea ilta, muuten ihan kiva kun tiet olivat saaneet vÀhÀn kohmeista pintaan niin ei kura lentÀnyt

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti