21. syyskuuta 2018

Valkoista kohinaa korviin

Oletteko kuulleet valkoisesta kohinasta (white noise)?
       Se on tasaista huminaa, joka voi olla joko luonnonääntä (kuten sadetta tai tuulta tai veden solinaa) tai keinotekoisesti tehtyä ääntä, joka auttaa rauhoittumaan ja jopa nukahtamaan paremmin. Kokeilin sitä tänään, kun tulin töistä ja olin saanut vähän jotain syödäkseni.
        Koko päivän oli ollut päällä ihan hurja väsymys ja uupumus ja kun sitten vihdoin pääsin kotiin, nappasin viltin ja kömmin hetkeksi ummistamaan silmiä. Laitoin ympärilleni valkoista kohinaa, tällä kertaa sademetsän sadetta, ja täytyy sanoa, että nukahdin kyllä todella nopeasti. Ehdin nukkua puolisen tuntia, mutta tuntui kun unta olisi tullut jo siinä ajassa monta tuntia!
       Minulla siis toimii tämä humina. Minulla toimii äänikirjatkin samassa tarkoituksessa eli kääntämään aivot ns. nollatilaan. Ei tarvitse rumplauttaa ajatuksia ympäri ja ympäri, kun aivot saavat tasaista ääntä johon keskittyä.
        En nyt sano, että tämä keino on parempi kuin täydelliseen hiljaisuuteen nukahtaminen, mutta ainakin nyt kun työ kuormittaa ajatuksia ja kroppaa aika lailla ja iltasella tuppaa jäädä vähän mietteet möyrimään mielen pohjalle niin saan unen päästä paremmin kiinni.
         Kokeile, jos on vähänkin taipumusta huonosti nukahtamiseen tai stressin aikana siihen, ettei aivot oikein malta pysähtyä unille.
Katsastin auton tänään ja läpi meni, vaikka huonoista kesärenkaista jo vähän sanoi, että pitäisi ensi kevääksi uusia. Tiesinkin, että jos katsastus jostain jää kiinni niin renkaista, mutta sen verran kulutuspintaa vielä oli, että päästi minut vielä tien päälle.
       Huh, helpotus!
       Viikko töitä. Siihen minulla ei ole oikein mitään sanomista, ehkä helpotus on ensimmäinen asia joka tulee mieleen ja väsymys. Erilainen tämä kesä oli kuin mihin varauduin. Katsotaan nyt millaiset seuraukset tämmöisellä kesällä sitten on.
        Nyt tulevana viikonloppuna en kyllä aio tehdä mitään. Onneksi sain ruohonkin leikattua jo eilen, niin ei tarvitse Mauri-myrskyn keskellä sitäkään leikata!
         Aion jarrutella ja levätä ja ladata akkuja.
         Laskea stressitasoja alemmas. Himmailla. ♥

P.S. Luin tänään uusinta Fit-lehteä ja siinä puhuttiin valkoisesta kohinasta myös lenkkipolulle. Juu, tiedän, että ilman korvanappejakin löytyy luonnon ääniä kun luonnon keskellä juoksee, mutta voisihan sitä ainakin kokeilla. Ihan vaan mielenkiinnosta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti