10. huhtikuuta 2016

Pää pensaassa!

Tänään oli oikeastaan ensimmäinen kunnon kevätpäivä. Ihanan lämmintä - jopa niin lämmintä että hetken mietin, että pitäiskö heittää nuttua jo vähemmäksi, mutta kevätilmat on tunnetusti vähän petollista, joten en kamalasti uskaltanut vaatetta vähentää.
         Näin tänään ensimmäisen perhosenkin, joka liiteli naaman edestä, että kai se sitten kevättä tekee ♥
         Eilen raivasin vihdoin noita viinimarjapuskia ja pikkasen taisin innostua liikaa, kun meni puskat taas niin pieneksi ja peräkärryllinen oli pelkkää oksaa! Ei ole kuulemma kuitenkaan kamala menetys vaikka ei marjoja niin paljoa tulisi kuin viime vuonna. Katsotaan nyt tuleeko niitä ollenkaan noihin oksiin...
Oksien harvennuksen jälkeen kanttasin reunat niin ettei tarvitsisi kesällä paljoa muuta kuin ajaa nurmi puskien välistä, jäisi trimmaus pois kokonaan, mutta katsotaan nyt onnistuinko suunnitelmissani vai reuhahtaako nurmi vielä kovemmin kasvuun tukien ympärille.
      Aikaa näihin pensaisiin sain uppoamaan kaksi päivää. Tosin ei ollut nyt mikään "orjatyövauhti" päällä, mutta silti sai ahertaa ihan tosissaan, että sain homman tämän viikonlopun puitteissa tehtyä. Sitten kun olisi päässyt ns. mukavampiin maisemiin eli etupihan kimppuun ei enää riittäny powerit. Pitää jättää ne toiselle päivälle.
      Alkuillasta pesin auton. Tai ainakin suurimmat liat pois. Kyllähän se vielä kuraantuu ja pölyyntyy sata kertaa, mutta pesaisinpa nyt suurimmat talvenkurat kyljistä. Minun autoni olikin punainen eikä harmaa! Aina yhtä yllättävää pesun jälkeen! Hih!
Juoksin iltasella lenkkini. Vähän tuntui jalat painavilta ja yritin tänään hyödyntää oppeja oikeasta lantion asennosta, joka veisi sitten jalkojakin oikeaan asentoon ja kuluttaisi näin vähemmän energiaa. Jossakin vaiheessa huomasin, että meni oikein, mutta sitten läsähdin taas istuvampaan asentoon. Pitäisi varmaan pyytää jotakuta filmaamaan omaa juoksuani niin osaisin muuttaa osa-alueita paremmiksi, kun näkisin miten juoksen.
       Mukavaa oli kuitenkin juosta jo kevätnutuissa. Loppuviikoksi lupasi tosin taas kylmempää, mutta ainakin tänäiltana sai juosta aikalailla jo keväisessä illassa. Kylätiet olivat hiljaiset ja pelloilla huusivat vain töyhtöhyypät ja joutsenet.
      Aika ihanaa tämä kevät!
      Tänään just pohdiskelin asiaa kun huilasin hommien välillä. Minun kevääni on ihana jo pelkästään siitä syystä, että sydän pullistelee onnellisuutta ja rakastumista kuin helium-pallo (ja tuntuukin yhtä kevyeltä!) mutta muutenin tämä kevät on jotenkin erilaisella tavalla ihana... Elämä voittaa-fiilis.
        Pitkästä aikaan tuntuu hyvältä odottaa, mitä huominen tuo mukanaan ♥
         Juoskaahan perhosten perässä, toverit!
         Muiskis!  ♥


JUOKSUPÄIVÄKIRJA
197. juoksupäivä (70 vko loppuu)
- 1287 km
- 7.2km kylälenkki (42min)
- juoksu kulki ihan normaalisti, ei mitenkään kamalan lennokkaasti, mutta ei ollut vaikeatakaan.
- yritin kokeilla lantion siirtoa eri kohtiin ja jossakin välissä tuntui oikea "paikka" löytyvänkin, mutta lihakset eivät olleet kai tarpeeksi vahvat pitämään asentoa koko ajan 
- hengitys ok
- askeleen pituus vaihteli taas aika suuresti. Pitäisi siihenkin keskittyä enemmän ja ylämäet on edelleen vaikeita, alamäistä puhumattakaan. Pelkään, että rikon polveni alamäissä...
- +11 keväisen aurinkoinen ilta, ihana!
- juoksun jälkeen hyvä fiilis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti