10. joulukuuta 2018

Tenttistressi ja jouluilo

lainattu sivulta: www.thuglifememe.com
Kouluviikonloppu takana.
      Viimeinen sellainen.
      Nyt ei tarvitse kuin lukea sellainen kolmen Raamatun verran tekstejä, opetella muutama videosarja ja muistaa kaikki vielä kirkkaasti ja hyvin lopputentissä. Onneksi tentti tehdään netissä, omalla koneella ja silloin kun itse haluaa. Aikaa kokeessa on 60 min ja 60 kysymystä. Ei siinä ehdi kamalasti miettiä enää, että onko se näin vain noin.
       Tänään aloitin luku-urakan ja vaikka perjantaina olinkin vähän luovutus-mielialalla liikenteessä kun tenttialue on niin valtava, niin tänään huomasin, että vaikka aivosolumassani ei ole enää niin elastinen kuin joskus 15 vuotta sitten niin on sinne jotain tarttunut kuitenkin... vähän kerrallaan ainakin.
        Harjoitusasiakkaan esityksen sain pidettyä kunnialla vaikka huomasin, että ennen kuin minusta tulisi minkäänmoinen luennoitsija, niin pitäisi saada jännitys kuriin. Jännitin, sekotin asiat ihan sikin sokin ja esitys oli jotenkin epäjohdonmukainen. Kaikki oli ihan selvänä päässä, mutta kun ne tulee ulos suusta niin kaikki hajoaa kaaokseksi. Kummallista.
kuva lainattu: www.pinoyexhange.com
Ulkona on jonkinmoinen anti-talvi. Viikonloppunakin heitti vähän lunta, mutta sitten melkein heti perään tuli nuoskaista vedensekaista lunta joka sulatti osan sataneetsa lumesta pois... kovin hyödyllistä! Sänki näkyy pelloilla ja nurmi pihalla.
       Sinänsä olen vain tyytyväinen, että hanget korkeat nietokset tulevat vasta ensi viikolla, kun pääsen niistä nauttimaan (kun koulu on lopullisesti - toivottavasti - ohi!), mutta olisihan se kiva, että alkaisi jo nyt näyttämään oikealta joululta!
         Lahjat loppusuoralla. Pitänee vielä käydä ihan kaupassakin, mutta omin käsin väkerretyt lahjat ovat jo hyvässä vauhdissa! Hurraa! Ensi viikolle jätän kyllä porkkanalaatikonkin, jospa ei tarvitsisi sitä enää sitten pakastaa...
         Nyt minä painun pehkuihin.
         Väsy.

P.S. Sen olen huomannut jo parina yönä, että kun vain sain koulun lähipäivät ohi, niin unen laatu parani heti. Minun uneni siis on ollut pari kuukautta huonoa ihan vaan pelkästään sen takia, että stressasin viimeisistä lähipäivistä, esityksestä ja näistä vipoista kouluhommista ihan älyttömästi! Miksi? Tein lukio aikoinani 5 koetta viikossa, kun oli koeviikko ja jokaisen kokeen alue oli enemmän kuin mitä tämä meidän koe nyt on.. Mihin se minun itsevarmuuteni opiskelijana on oikein kadonnut?!

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
sunnunta 9.12.2018
536. juoksupäivä (196vkoa täynnä)
- 3260.8 km
- 4km metsätie mini (26 min)
- jotenkin voimaton juoksu
- huono fiilis jäi koko lenkistä ja tuli semmoinen olo, että olen liian iso juoksemaan - kaikin puolin
- jalat raahustivat, ei ollut ilmavaa juoksua ollenkaan
- väsytti, suututti ja turhautti
- askel toimi hyvin, paitsi se raahustamisosuus
- ryhti kesti ja lantiokin toimi, pakaroita ei vain löytynyt
- -0, pikkupakkanen, liukkaat polut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti