28. joulukuuta 2018

Lämpöiset ja pehmeät paketit ♥

Neuloin täksi jouluksi siskoille ja heidän miehilleen pehmeät paketit, mutta yhtä lailla kun ne lämmittävät (toivottavasti) saajiensa käsiä niin ne auttoivat kyllä nollaamaan minun päätäni kouluhommista ja pänttäämisestä.

TALVENSINISET SUKAT JA LAPASET VAUVALLE


Meidän suvun pienin jäsen, siskonpoika, sai lahjaksi sukat ja lapaset. Sukkia äitinsä oli toivonut, kun edelliset olivat jääneet jo vähän pieneksi, joten näistä tein sitten vähän isommat, mutta samalla kaavalla kuin edelliset.

Koko: noin 8kk vauvalle (jalkaterän pituus 14-15cm)
Puikot: 3½
Silmukat: 10 x 4 puikkoa
Ohje: Merjan leivonta- ja askartelublogi


Lapasten ohjetta pitikin sitten vähän enemmän etsiä, kun en ollut vauvoille lapasia tehnytkään. Olen erikoistunut vain näihin jalan lämmittimiin ♥ Ohje kivan näköisiin ja samantyylisiin lapasiin kuitenkin löytyi ja pienten haasteiden jälkeen onnistuivatkin ihan hyvin - ensimmäisiksi vauva-lapasiksi.

Koko: noin 8kk vauvalle
Puikot: 3½
Silmukat: 11 x 4 puikolle
Ohje: Ikuiset silmukat


KIRJONEULELAPASET MIEHILLE


Kummatkin siskojeni miehistä ovat tottuneet pikemminkin nahkakäsineisiin kuin lapasiin, mutta ajattelin tarjota vaihtoehdon tänä jouluna ja neuloin molemmille lapaset.
       Pitämisen astetta en tiedä, luultavasti se ei ole tarpeenkaan, sillä eihän lahjaa voi antaa sillä metodilla, että saajan on siitä pidettävä. Lahja annetaan koska halutaan toista muistaa, saajan asia on käyttääkö sitä hyödykseen vai ei.
       Olen joskus neulonut paljonkin kirjoneulelapasia, mutta nyt on ollut pitkä tauko ja sen kyllä huomasi. Vasta se neljäs lapanen näistä kahdesta parista onnistui edes siedettävästi ja näihin tuhraantui yllättävän kauan aikaa! Näiden lapasten takia melkein jäi muut lahjat neulomatta.
        Toiset lapaset ovat lähes samoilla väreillä kuin mallissa ja toiset tein harmaa sävyiseksi. Ihan kivat minusta molemmat. Pitänee innostua kirjoneuleista taas enemmän ♥

Koko: Miehet
Puikot: 3½
Silmukat: 52 (sinisävyiset) ja 54 (harmaat)
Ohje: LANKAVA - kirjoneulekintaat



HUOVUTETUT LAPASET NAISELLE


Tänä vuonna innostuin kokeilemaan oikeastaan ensimmäistä kertaa huovutusta. Ensin huovutin pitkään valmiina olleet omat lapaset ja nyt sitten jouluksi hyvästä tuloksesta innostuneena huovutin siskoille omat lapasensa.
    Omat lapaseni olin tehnyt Huopanen-langasta, mutta sitä ei enää Novita valmistakaan joten piti tyytyä toiseen lanka merkkiin. Nämä joululahjalapaset on tehty Nature-langasta, joka on 100% villaa ja tarkoitettu huovutustöihin. En vain oikein tiennyt miten hyvin tämä lanka huopuu, joten oli kyllä suurta kokeilua nämäkin.
     Ohjeena toimi oikeastaan vain kokeilu ja pieni haarukointi muiden ohjeista, että minkäsorttiset lapaset olisi tulossa.

Lyhykäisyydessään ohje:

- Luo 40 silmukkaa (10 silmukkaa/ puikko) numero 8 puikoille.
- Neulo 2-3 riviä nurjaa.
- Neulo noin 25 kerrosta oikeaa.
- Poimi peukaloa varten 8 silmukkaa ja luo vastaava silmukkamäärä puikoille.
- Jatka oikeita kerroksia vielä 25-35 kerrosta (riippuen vähän käden koosta).
- Aloita kavennukset.
- Kavenna 1. ja 3. puikon lopussa ja 2. ja 4. puikon alussa 2 oikein yhteen.
- Tee kavennukset joka kierroksella.
- Kun silmukoita on jäljellä 8, vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele langat hyvin.
- Peukalo: poimi varatut 8 silmukkaa ja poimi toiselta puolelta vielä 8 + molemmista reunoista 2 silmukkaa. Neulo peukaloon 17-20 kierrosta (älä jätä liian lyhyeksi, muuten lapanen istuu huonosti) ja tee kavennukset jokaisen puikon lopussa (2 oikein yhteen). Kun silmukoita on 4, vetäise lanka silmukoiden läpi ja päättele lanka.
- Pujota muovipussi lapasen sisään ja harssi kiinni puuvillalangalla muutamasta kohden (estää kiinni huopumista).
- Pese 50-asteessa noin 1,5 h kirjopesuohjelmalla. Itse kastelin ja huuhtaisin ne mäntysuovalla ennen koneeseen laittoa, mutta koneeseen laitoin ihan tavallista pesuainetta.
- Venyttele lapaset muotoonsa kosteina.

Tekemisen ja onnistumisen iloa ♥ 


Huomasin jälleen näidne kolmen kuukauden aikana, mitä istuin melkein joka ilta kudin kädessä, että neulominan on oikeaa hermolepoa (paitsi tietysti pieni deadline häiritsi hieman...). Opiskelun intensiivisyys ja kaikki se uuden tiedon omaksuminen, neulominen helpotti oloa huomattavasti. Sai käsillä tehdyksi jotakin ja sai ajatella omiaan.
        Hyvin usein kuuntelin äänikirjaa tai katsoin suomenkielisiä sarjoja neuloessani, mutta usein myös istuin ihan vain hiljaisuudessa ja neuloin ja ajattelin omiani ♥ Ihan parasta. 
        Nyt olen pitänyt vähän taukoa neulomisesta, kun oli aikamoinen urakka saada kaikki valmiiksi, mutta uudelle vuodelle voisi ottaa jonkinmoisen neulontaurakan ennen kuin kevään työt vievät minut jälleen pihamaalle ♥
        Lankaillaan ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti