28. kesäkuuta 2018

Aurinkoa, aikaa ja lämpöistä onnea ♥

Että silleen.
       +30 mittarissa ja täytyy sanoa, että se jo vähän tuntui työmaalla... Poltin vähän olkapäitä tänään ja niin kuin minä olen ihoani varjellut näillä helteillä! Nyt se lipsahdus sitten kävi ja iho muistaa sen aina. Harmittaa.
      Vaikka työmaalla ei tehty mitään kamalaa ponnistusta vaativaa puuhaa, niin silti oli ihan tarpeeksi rankkaa tämmöisen kuumuuden keskellä liikkua ylipäänsä yhtään mihinkään! Kotona oli ihanaa kun ruuan jälkeen nappasin lehden ja kömmin pihakeinuun.
       Tuulen humina, keinun katoksen lepatus ja lintujen laiska luritus tekivät kyllä sellaisen vaikutuksen, että rupesi nukuttamaan. Kellahdin keinuun ja uinahdin siihen viileän tuulen ja keinun katoksen suojaan. Keinu hiljaa keinahteli uneni tahtiin ♥ Ei huono tapa viettää työpäivän jälkeistä elämää ♥
Ostin tänään sitä kanankakkaa ja viskoin sitä niin kasvimaalle kuin kukkapenkkeihinkin jos se nyt huomenna sen sateen sitten tuo. On ainakin lannoitettu.
       Naapurin emäntä kyseli tänään, että tuleeko meille kasvimaasta mitään. Sanoin, että kyllä sieltä joka rivissä jotain näkyy. Hänelle ei kuulemma edes porkkanaa tule ja niiden kasvimaa on aina ollut puheissa sellainen, että sieltä jos mistä sitä satoa tulee!
        En sanonut, mutta ajattelin, että kasvimaan hoidossa sitkeä kastelu tuottaa kuivana aikana tulosta. Minäkin olen kastella loorannut vettä sinne melkein joka päivä, parhaimpina päivinä kahdesti! Ei se sato helpolla tule!
Hellekelistä huolimatta kävin juoksemassa tänään. Paikallisen Mount Everestin päällä kävin ja juoksentelin muuten sitten metsäpolkuja pitkin. Nyt pitää nauttia metsätaipaleista kun talvella sitten on vain nämä maantiet mahdollisia... Mukava oli juosta, vaikka kuumahan siinä(kin) hommassa tuli ♥
       Tänään alkoi myös pieni kesäloma juoksustakin.
        Olen kesälläkin pitänyt pienen tauon, viikon yleensä, juoksusta. Se tekee hyvää psyykkeelle kun pakotta jossain välissä pitämään "juoksuvapaata", mutta erityisesti se tekee hyvää fysiikalle. Lihakset saavat levätä kerrankin monta päivää ja kuormituksen vähetessä myös paikkailla itseään paremmin.
       Suosittelen.
       Into juoksemiseen pienen kesäloman jälkeen on kaksikertainen ♥
Se mitä en ymmärrä on järviveden lämpötila. Tänäänkin mittari roikkui +30 koko päivän ja vesi ei ollut lämmennyt edes pinnasta kun kävin uimassa! Eikö ne aio tänä kesänä lämmetä ollenkaan vai mikä nyt on?!
      Ainakin piristi hikistä kroppaa ja väsynyttä mieltä.
      Enää yksi työpäivä ja sitten alkaisi 5 päivän kesäloma! ♥
      Mitä luksusta!!


JUOKSUPÄIVÄ
483. juoksupäivä (176 vko)
- 2972.9 km
- 4.6 km metsäpolkuja + laskettelurinne (25 min)
- helteinen ja kuuma keli juosta, joten otin iisisti ja ihan vaan huvin vuoksi ilman suuria tavoitteita
- jalat jaksoivat yllättävän hyvin
- ryhti kesti ja askellus ja pito sekä keskeltä että lantiosta oli hyvä, juoksu oli ryhdikästä ja kevyttä.. tai ainakin niin kevyttä kun se vaan voi olla.
- hengitys kuivui kuumassa... tuli kurkku kuivaksi heti
- +30, kuuma, aurinkoinen ja seisova ilta
- ihan mahtava kesäkeli!!!
- ja ihan mahtava fiilis juosta, kun pääsi juuri sinne minne halusi kunhan vain juoksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti