5. tammikuuta 2016

Pam pam pakkasia!

Arvatkaapa mikä tänne on näinä päivinä tullut?!
          TALVI ja PAKKASET!! Ja ihan kunnolla. Pakkasasteet ovat laskeneet nopeasti niistä pikkupakkasista tuonne lähelle -20 astetta ja taitaa sekin raja mennä rikki jo tällä viikolla pahimpina öinä. Tuntuu ihanalta pitkästä aikaa kun poskia nipistelee ja näpit ovat jäässä kaksista rukkasista huolimatta. Niitä loskakelejä oli ihan tarpeeksi, että osaan nauttia nyt näistä täysin rinnoin! Ah!
Lauantaina oli ehkä vaikein työpäivä ikinä. Työkaverin hautajaiset olivat iltapäivästä ja aamupäivästä piti olla asiallinen ja ammattimainen kolmessa muussa hautauksessa. Koko ajan vaan ajatukset olivat ihan jossain muualla kuin olisi pitänyt... tarkistin kaikki hommatkin moneen kertaan, kun en muistanut, että olinko jo tehnyt sen. Ja aamusta vielä kävi ilmi, että kappelin wc:n putket olivat jäässä, joten vessa oli ensin ämpärillä toimiva huussi ja sitten ei enää sitäkään kun pönttö tukkeutui... Mielenkiintoinen päivä tosiaan...
        Päivän päätteeksi olin niiiiiiiiiin väsynyt, että kun ruokaa sain vatsalaukun sisäpuolelle kaaduin viltin alle enkä liikauttanut raajaanikaan koko iltana. Huomasin kuitenkin jälleen sen, mikä merkitys hautajaisilla ja hyvästijätöillä on omaan surutyöhön. Minä ainakin tarvitsin sen hetken, että sain jättää hyvästit, olla läsnä ja itkeä, vaikka ei ihan läheinen ihminen ollutkaan... Teki hyvää myös ajatuksille, jotka ovat junnanneet jo uran aivomassaan, kun ei oikein muita ajatuksia ole mahtunut nupin sisälle. Nyt sinne jo paistaa talvipäivän aurinko päivä kerrallaan!
Sunnuntaina kävin vuoden ekalla juoksulenkillä ja tänään kävin toisella. Tänään jo pikkasen piti käyttää harkintaa kun mittari oli päivälläkin -18 mutta kun laitoin kerroksia päällekkäin niin kylmä ei oikeastaan tullu muille kuin etureisille ja kun suun eteen vedin kaulurin kulman niin hengityskään ei kärsinyt. Pitkällä suoralla kun viime puski vastaan ja silmäripset olivat kuin lumikuningattarella, ajattelin, että onhan se kesä ihan kiva... ♥
        Taloa on saanut lämmittää todella ja jotenkin tuntuu hassulta sekin, että nyt kun on ikkunat uudet, lattiassa melkein metri villaa ja tiivistelty kaikki vetopaikat niin silti mein tupa ei tule sillälailla lämpimäksi kuin luulisi... Tai sitten poltan liian vähän puuta! Onhan täällä melkein +25 astetta, mutta suuressa tilassa se ei siltä tunnu. Onneksi takka tuo oman osuutensa niin ei kaikki ole vain leivinuuni-paran varassa, vaikka aikamoinen lämpösydän se onkin.
Olen kirjoittanut päiväkirjan sivuille nyt monena päivänä, että eletään muka 2015 lukua edelleen... Menee taas vuosi ennen kuin totun että vuosi on vaihtunut.
        Hain eilen ihanan paketin postista. Oikeastaan kaksikin pakettia. Kirjoja antikvariaateista. Otan niistä pienen maistiaisen tännekin, kunhan ehdin. Nyt on kevääksi lukemista taas ♥ Alkaa kirjahylly täyttymään uhkaavasti.. Nyt onkin kirjat ollu oikein pelastava henkireikä iltaisin, kun ajatukset on pyöriny vähemmän hyvissä asioissa niin iltasella on saanu ajatella ihan kaikkea muuta kun on uponnut tarinoiden maailmaan. Tällä hetkellä yöpöydällä lojuu Anna Janssonin Amorin kiehkurat. Hauska ja huoleton kirja.
Eilen istuksin oman murun sylissä ja ajattelin, että miten vähästä ihminen oikeasti tulee onnelliseksi. Että on yksi ihminen, jonka kanssa tuntee olonsa hyväksi ja rakastetuksi, ihminen jota saa rakastaa, ajatella ja ikävöidä ja ihminen, jonka kanssa on kotona. Rakkaus on juuri niin ihanaa ja juuri niin pelottavaa kuin luulinkin sen olevan, mutta yksi asia on kuitenkin yllättänyt minut täysin: se miten kokonaisvaltainen tunne se on. Päälaesta varpaankärkiin, kylmä ja lämmin tunne samaan aikaan. ♥
          Jotenkin on semmonen fiilis, että tästä vuodesta tulee hyvä.
JUOKSUPÄIVÄKIRJA
3.1.2016
162. juoksupäivä (1v 4vkoa täynnä)
- 1040,4km
- 7,2km kylälenkki (41min)
- juoksu tuntui hitaalta, mutta aika oli melkein parhaimpia mitä oon juossut. Jotenkin vaan tuntui ettei nyt juoksu ollut sellaista irtonaista ja helppoa, mutta näköjään jalat valehtelee.
- hengitys tuntui hyvältä, mut ryhti vähän lössähti
- -8 pakkasta ja jalat kylmettyivät
- Hyvä juoksu muuten!

5.1.2016
163. juoksupäivä (1v 5vko)
- 1045, 4 km
- 5km suopohjien lenkki (34min)
- alotin hitaasti ja menin oikeastaan koko lenkin rauhallisella vauhdilla
- kintut olivat eilisen treenin jälkeen ihan hellät ns. istuuntumislihaksiston osalta, mutta onneksi ei haitannu kamalasti juoksemisessa
- hengitystä suojelin kaulurilla ja ainoat kylmät kohdat oli etureidet
- -18 pakkasta ja suht tuuleton keli, ihana talvinen aurinko ja narskuva lumi
- pakkasen jälkeen oli taivaallista päästä saunaan ja kuumaan suihkuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti