1. huhtikuuta 2021

Charlie Mackesy: Poika, myyrä, kettu ja hevonen


 Charlie Mackenzie

POIKA, MYYRÄ, KETTU JA HEVONEN

Nemo

Suom. Juhani Lindholm


Kamalan vaikea kirjoittaa sellaisesta kirjasta, johon on rakastunut. Ostin kirjan tämän korona-ajan palkinnoksi - siitä, että olen jaksanut tänne asti! Ja parempaa palkintoa en olisi voinut itselleni ostaa!
 
Kirja kertoo pojasta, joka yksinäisyydessään tapaa myyrän. Reissuillaan he kohtaavat ketun ja sitten vielä hevosen. Poika ihmettelee ja kyselee ympärillään olevaa ja sisällä soljuvia ajatuksiaa, myyrä himoitsee kakkua ja kettu on vähän arkaillen tutkailee uusia tuttavuuksiaan. Hevonen puolestaan on kooltaan suurin, mutta lempeä ja viisas.
 
Charlie Mackensyn yksinkertaiset ja kauniit kuvat ovat mahtavia ja eleettömyydellään tekevät tarinoista rakastettavia. Tämä kirja solahti suoraan sydämen syvimpiin kerroksiin, joka kertoo eittämättä siitä, että varsinkin tämä aika ja tämä maailma kaipaavat lisää juurikin lempeyttä, ystävällisyyttä ja armoa niin muita, mutta ennen kaikkea myös itseään kohtaan!
 
Ja ennen kaikkea, tämä maailma kaipaa enemmän myyriä.
 
 
 
"Onko sinulla jokin lempisanonta?" kysyi poika.
"On", myyrä vastasi.
"Mikä se on?"
"Jos et heti onnistu jossain, syö kakkua."
"Jaa, no toimiiko se?"
"Joka kerta."
 
___________
 
"Useimmat vanhat myyrät, jotka tunnen ovat sitä mieltä, että olisi kannattanut kuunnella vähemmän pelkojaan ja enemmän unelmiaan."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti