25. helmikuuta 2018

Giulia Enders: Suoliston salaisuus

Giulia Enders

SUOLISTON SALAISUUS

Otava

Suolisto ei ole ihmisten lempipuheenaiheita kahvipöydässä tai ystävien kesken tai sukujuhlissa. Mutta sen pitäisi olla. Suoliston salaisuus sukeltaa tähän älyttömän viisaaseeseen, mutta herkkään elimeemme niin ihanalla huumorilla ja suurella tietomäärällä, että kirja on vastustamaton tietopaketti suoliston elämästä. Enders kirjoittaa kansantajuisesti, huumorilla ja vankalla tieto- ja lähdepohjalla todellisen suolisto-jättiläisen! 

Ironista kyllä, olen lukenut nyt alkuvuodesta kaksi suolistosta kirjoitettua kirjaa (yksi jäljellä...) ja sairastan tällä hetkellä nuhan rippeitä. Siis opiskelen, opin ja imen itseeni tietoa suolistosta ja sen tärkeydestä terveydelle, mutta oma suolistoni ei suostu käyttäytymään niin, että lisäisin vastustyskykyäni... Taistelu jatkukoon, sillä tämän kirjan kanssa opin taas paljon enemmän siitä, miten ruoka vaikuttaa kaikkeen siihen mitä ihmisessä tapahtuu - niin fyysisesti kuin henkisestikin!
        Minusta tämä kirja voisi kuulua jokaisen lukemistoon, tai jopa kouluaineeksi! 
      Liian usein suolistosta ajatellaan, että se on vain jätteiden lajittelupaikka. Jokin mutkainen ja ällöttävä järjestelmä, joka tuottaa vain täytettä pyttyyn. Suolisto vaikuttaa kuitenkin allergioihin, immuunijärjestelmään, aivoihin ja muihin elintoimintoihimme. Sen kautta kulkee suunnaton määrä tietoa ja aineita eikä sitä turhaan sanota toisiksi aivoiksi.
      Kirja oli mahtava! Ja palaan varmasti opuksen pariin vielä toistekin, sillä tietoa tuli kerralla niin paljon, ettei sitä yhdellä lukukerralla sisäistänyt millään. 
      Harmittavinta oli, että sain kirjan vain pokkariversiona. En oikein pidä pokkareista vaan olisin halunnut tämänkin tieto-opuksen kovakantisena aarteena...

P.S. Pieni "maistiainen" kirjasta: istutko väärin pytyllä? 
Mitä kyykympi asento, sen parempi ♥
 
Lainattu: Giulia Enders: Suoliston salaisuus, s.28


Suolistosta ei voi lukea liikaa.

Michael Mosley: Älykäs suolisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti