27. joulukuuta 2015

Joulu-uneliaisuutta ja vanhan vuoden loppuja.

Joulu meni ja täällä aletaan odottelemaan kevättä.
         Näin se menee joka vuosi. Heti kun ihanan hämärä ja hämyinen joulu on ohi, minulla alkaa kova kevään ja lämmön ja pääskysten kaipuu... Hassua sinänsä, sillä vasta eilen oli ekat pakkaset taas pitkään aikaan ja vaikka ei lunta vielä olekaan niin luultavasti talvi on vasta edessä päin. Nytkin paistaa aurinko ja maa kimmeltää pakkasyön jälkeen. Rapean kylmä keli. Raps!
        Joulu meni jotenkin kamalan nopeasti.
        Olin aattoaamupäivän vielä itsekseni, mutta sitten piti mennä työmaalle laittelemaan kaikki valmiiksi illan hartausta varten. Ihmisiä oli liikkellä ihan mahdottomasti ja meidän hautausmaan pieni parkkipaikka ei ole kai ikinä ollut niin täynnä. Hyvä kun pääsin luikahtamaan siitä välistä toimiston parkkipaikalle. Hartaus oli hyvä. Erilainen. Vähän kummallisia laulujakin, mutta onneksi lopussa oli vähän perinteistäkin mukana niin osasin edes jotain laulaa oikein. Parasta oli kuitenkin iltasella se valtava kynttilämeri, mikä oli vastassa kun kävelin vielä hautausmaan puolella kun olin saanut kappelilla asiat kuntoon. Pimeys ja kynttilöiden valot..

Aattoruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Lahjojen jako onnistui pienen apulaisen kanssa sutjakkaasti, vaikka suurin osa lahjoista menikin apulaisen omaan pinoon. Meille muille tuli vain sen verran paketteja ettei nyt ihan ilman jääty. Pikkusisko sanoikin, kun availtiin omat lahjat, että joku on muuttunut, kun ei niin omat lahjat enää kiinnostanut vaan oli mukava katsoa kun siskonpoika repi papereita omista lahjoistaan... Ei siihen sitten mennytkään kuin 30 vuotta että ei enää omat lahjat ole pääasia ♥
        Poika sai kahvi/ruokalautas-setin ja kassakoneen, kirjoja ja muuta lelua. Niillä sitten leikittiin niin että nukkumaan menosta tuli itku, kun ei olisi pieni malttanut lopettaa millään vaikka väsytti kuinka. Minä sain paketeista sukat ja lahjakortteja ja pikkusiskolta torkkupeiton sohvalle. Oikeaa villaa ja ihanalla kuviolla. Sitä olen nyt pari päivää testaillut ja hyvin toimii. Uni tulee heti kun sen alle pääsee.

Joulupäivänä kävin vielä vanhemmillani syömässä ja pojan kanssa leikkimässä illan suussa. Aamupäivästä tein pienen lenkin ja sulattelin vähän jouluruokia samalla, vaikka ihan kamalaa mässäilyä en ole tänä jouluna harrastanutkaan. Suklaatakin on mennyt hyvin vähän.
        Eilen nukuin koko päivän. En tiedä mikä väsymyspiikki siinä kohden oli, mutta nukutti ja nukutti vaan. Muutama leffakin tuli katsottua kahden unen välissä. Otin unta moneen kertaan päivän aikana eikä häirinny yöunta vielä yhtään. Tänä aamuna olikin sitten olo tosi nukkunut. Melkein vuorokauden kun vetelee unia niin luulisi nyt tämän päivän jaksavan.
Tänään on oikeastaan ensimmäistä kertaa pakkasta pitkiin aikoihin. Se alkoi jo viime illan myrskystää kun tuuli riepotteli nurkkia, mutta nyt vasta se sitten pakkaselle heitti päivälläkin. Ihanaa oikeastaan. Lunta ei vielä ole, mutta eiköhän se seuraava sade ole sitten lunta, jos sitä sadetta tulee.
         Nyt vaan olisi kelvannut jo kevätkelit.
        Pakkaset saisivat tulla lokakuun lopussa ja olla sitten jo helmikuun lopussa loppumaan päin. Saisi alkaa kevät ja lempeän leppoiset ilmat. Viinimarjapensaatkin luulevat, että nyt on kevät kun silmuja työntävät. Nyt ne tietysti jäätyvät ja ensi vuonna ei tule marjan marjaa.
         Aika ihmeellinen joulukuu tämä on kyllä ollut. Maa ollut paljas melkein koko ajan ja plussan puolella ollaan oltu mittarin mukaan koko ajan. Melkein lämpöisempää kuin juhannuksena! Saisi nämä vuodenajat palata siihen normaaliin eli talvi talvena ja kesä kesänä.

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
25.12.2015
158. juoksupäivä (1v 3vkoa)
- 1014.0km
- 6km oman talon lenkki x12 (41min)
- juoksin oman tontin lenkkiä (n.500m) ympäri 12 kertaa. Vähän tylsäähän se oli mutta tulipa nyt juostua ja oli nopeasti sitten kotona jos olisi alkanut sataa tai olo muuten alkanut tuntumaan vähän huonolta. Aamulla oli nimittäin vähän lämpöä (37.1) mutta kun ei olo muuten ollut huono päätin pienen lenkin heittää
- juoksu sujui jalkojen lämpenemisen jälkeen ihan hyvin, vähän laiskat jalat
- hengitys ja ryhti ok, pikkasen kylmä
- keli sateen jälkeinen kostea ja vähän kolea.

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
tänään
159. juoksupäivä (1 v 3 vkoa)
- 1019.0km
- 5km metsätiellä (29min)
- liekö pakkasen vaikutusta mutta juoksu vähän kangerteli, ei ollu powereita yhtään. Ehkä loppumatkasta kintut lämpeni ja juoksukin helpottui.
- itkettikin taas eli kai juoksu teki senkin puoleen hyvää. Olen huomannut, että juoksu avaa jotain semmoisiakin "ovia" minussa jotka eivät muuten aukea...
- asento ja askeleet olivat ihan hakusessa. Miten ne voi kadota ja toisena päivänä toimia taas moitteettomasti. Nyt askelsin kuin nallekarhu kantapää edeltä tai sitten läpsyttelin kuin ankkavankka!
- ryhtikin oli jäänyt joulupöytään..
- ihana pakkaspäivä ja pakkaspäivän aurinko. -5 astetta ja aurinko!
- Hyvä olo juoksun jälkeen ja sauna siihen päälle vielä, ah! 
- parannellaan taas juoksua ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti