21. lokakuuta 2017

Kaari Utrio: Hupsu rakkaus

Kaari Utrio

HUPSU RAKKAUS

Amanita


Kun nuori merikapteenin leski Hedda Becke tulee Helsinkiin Nora Wernerin seuraneidiksi, alkaa seurapiirien ja kaupunkielämän melskeeseen sekoittua skandaaleita, vanhoja salaisuuksia ja leimuavia rakkauksia. Eikä vähäpätöisin syy ole ollenkaan jykevän kovaluontoinen, mutta oikeudenmukainen kapteeni Harry Lindmarck. Kaunottaret sekoittavat koko Kymenlaakson kartanot ja todistavat samalla miten hupsu voi rakkaus olla.

Ehdin jo odottaa Kaari Utrion epookkiromaanien sarjaan uutta kirjaa ja eipä pettänyt taaskaan odotuksia. Olen ihastunut ikihyviksi näihin kiemuraisiin, romanttisiin ja hauskoihin kirjoihin, joita Utrio on kirjoittanut jo seitsemän ennen tätä kirjaa. Oikeastaan näissä kirjoissa yhdistyvät kaikki se, mistä kirjoissa pidän. Viihdyttävä juoni, vahva rakkaustarina, humoristinen kerronnan sävy ja taitava kirjoittaminen.
        Ainut ehkä häiritsevä puoli Utrion kirjoissa on aika suuri henkilömäärä, joka varsinkin alussa vaatii vähän tarkkuutta, että kuka on kuka.
        Yleensä ahmaisen nämä kirjat todella nopeasti, nyt sairastelu sotki vähän lukua ja vähän ehdin erkaantua tarinasta, kun oli lukutaukoa. Kirja oli parhaimmillaan puolessa välissä kun kaikki "pallot olivat ilmassa" ja salaisuudet kertomatta ja juonittelut valmisteilla.
        Suosittelen kirjaa sellaiselle, joka haluaa nauttia lukemastaan. Tuntea olonsa hyväksi ja rentoutuneeksi ja uppoutua hetkeksi tarinan vietäväksi Suomen 1800-luvun seurapiirien matkassa. Nautittavaan iltaan, kun ei ole kiire mihinkään ja sade viiruttelee ikkunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti