29. huhtikuuta 2019

Rannan kesäsiivous ja talviturkki pois

Eletään sitä kohtaa vuodesta, että kohta pitäisi uskaltautua veteen heittämään talviturkki pois ja aloittaa jälleen avovesiuinti. Oikeasti olen odottanut tätä hetkeä koko talven, kaivannut vettä ja uimista ja kaikkea sitä vapautta mikä siihen liittyy, että ui avovedessä.
         Toisaalta, jäät lähtivät noin neljä päivää sitten...
          HRRR...
         Naapurin emäntä kehuskeli viimeksi, että ui viime vuonna jo ennen vappua. Ajattelin, että kyllähän minusta nyt siihen on! Joten katsotaan nyt onko vai ei...
          Käytiin viikonloppuna katsomassa millaisen siivon talvi oli jättänyt. Olin salaa toivonut, että jäät olisivat työntäneet mahdolliset moskat vähän kauemmas vesirajasta, mutta onnekseni huomasin, että vaikka jäät eivät olleet työntäneet kaislamujua mihinkään, mujua oli paljon vähemmän kuin olin pelännyt... Kenties syksyllä se puskee taas kilometriset vallit rantaan, mutta se on sitten sen ajan murhe. Nyt sitä oli ehkä metrin paksuinen siisna rannassa.
Tänään sitten ajattelin, että siivoan rannan uintikuntoon. Jos vaikka onnistuisin saamaan kesätöitä niin myöhemmin ei olisi ehkä samalla tavalla aikaa tai energiaa enää muuhun kuin omaan pihaan ja kasvimaahan. Nyt vielä kumpakaan ei vie aikaa ihan samalla tavalla.
      Lähdin aamusta rantaan haravan, lapion ja hangon kanssa.
      Hommaa oli kuitenkin aikalailla, vaikka Luonto Äiti olikin vähän jelpannut minua ja vienyt osan moskasta jo kauemmas ja pois rannasta. Mietin koko ajan kun rantaa siivosin, että auta armias jos ensi kesänä nämäkin hiekat vallataan turistien voimin ja muut vain tulevat nauttimaan minun aherrukseni tuloksista! Suututti koko ajatus ja vielä enemmän se, että todella ajattelin niin. Olin nimittäin alusta lähti ajatellut, että teen tätä vapaaehtoisesti, ilman palkkaa ja tiedostaen, että teen tämän siivousoperaationi "yleisellä rannalla" eli paikassa mihin kuka tahansa voi tulla. Ihan samalla tavalla kuin minäkin.
       Tosin ilman sitä sanomatonta lupaa, että minä olen siivonnut rannan jo neljästi. Ne jotkut, jotka mahdollisesti tulevat hiekalle makaamaan eivät ole laittaneet tikkua ristiin sen asian puolesta!
       Mutta ei nyt takerruta negatiivisiin fiiliksiin...
Rannasta tuli hyvä ♥
         Siisti ja roskaton ja kaupan päälle vielä pirun hyvä mieli! ♥
         Ajattelin, että paras tapa "korkata" ranta olisi käydä tänään jo uimassa. Olisipa se sitten sillä selvä, talviturkin poisto. Katsotaan nyt miten myöhään menee juoksemisen kanssa ja onko minusta enää iltasella sitten uimaan, kun tämän päivää olen rehkinyt rantamöhnän kanssa.
         Houkuttelisi, myönnän.


 Minun oma beach ♥
       Tervetuloa kesä ♥

Lisätty myöhemmin:

P.S. Talviturkki heitetty todella, todella kylmään veteen. Ja miten vähän sitä vettä olikaan! Sai tehdä kyllä kaikkensa, että sai itsensä sukelluksiin niin ettei rantaan olisi ihan kamala matka rämpiä kun on umpijäässä.
Mutta turkiton olen nyt. Päästä varpaisiin asti ♥ JES!

JUOKSUPÄIVÄKIRJA
582. juoksupäivä (213 vko alkaa)
- 3518.9 km
- 7km metsätie (39 min)
- pose method
- hyvä juoksu kaikin puolin, vaikka välillä huomaan, että kun "uudet" lihakset väsyvät pose method tekniikkaan niin ne haluaisivat niin vaihtaa siihen vanhaan
- tänään huomasin kuitenkin sen, että jalat eivät kipeydy samalla lailla eivät juuri ollenkaan, kun vanhalla tekniikalla 7km olisi jo tuntunut jossain... ja ajallisesti taisi tulla uusi enkka!
- hengitys hyvä
- lantion kannatus ja piti hyvä, mutta pitäisi muistaa pitää lantio enemmän edessä etten ole mikään mäkihyppääjä!
- askellus hyvä, kun sitä koko ajan piti silmällä
- ihana keli juosta, vähän viileä, mutta aurinkoinen, +10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti