21. huhtikuuta 2019

Pääsiäisen rippeitä

Ei tämä nyt ihan pääsiäiseltä ole tuntunut.
      En nyt tosin tiedä, miltä sen pääsiäisen pitäisi tuntua, mutta tämä on ollut lähinnä vain aurinkoisempi pitkä viikonloppu. Suklaamuniakin olen syönyt vain kolme...
      Eilen kävin lunastamassa Miehenmurrikan synttärilahjan (jo lokakuulta) eli kirjakaupan lahjakortin. Ostin Enni Mustosen uusimman Sotaleski-kirjan ja Liisa Uusitalo-Arolan Uuvuksissa-kirjan. Lahjakortti riitti hyvin molempiin ♥ Miehenmurri tietää mistä lahjasta tykkään!
       Varsinkin tuo Uuvuksissa-kirja taisi olla ainakin täällä päin isänmaata hyvinkin suosittu. Ensimmäinen kuorma oli kuulemma mennyt kuin kuumille kiville ja minun piti odottaa omaani toisesta kuormasta. Päätin varata molemmat kirjat, etten jää ilman.
         Eilen korkattiin Miehenmurrikan kanssa myös jäätelökesä ♥ Käytiin satamassa nappaamassa jäätelöt ja ihmiset olivatkin aika sankoin joukoin istuskelemassa terasseilla ja jätskikioskien kupeella. Ja miksei! Lämpötilat huitelee +15, ensi viikolla jopa +20 asteessa, joten kyllä pitääkin istua ulkona.
         Minä kuitenkin istun mieluummin omassa keinussa kuin terasseilla...
        
Tänään pikkusisko miehineen, sekä suuri että pieni, kävivät haistelemassa maaseudun ilmaa. Poika kulkee jo hyvinkin ketterästi tukea vasten paikasta toiseen ja täällä piti vähän vahtia kuumaa hellaa ja muita vaaroja, tämä torppa ei ole vielä lapsiystävällinen.
         Minulla oli tänään naapurin nuoren isännän valmistujaisjuhlat. Istuin pari tuntia taas juhlinnan keskellä ja huomasin jälleen kerran, että en ole perinyt isältäni small-talk-puhelahjoja. En ole mitenkään elementissäni, kun pitäisi tehdä tikusta asiaa tai jutella juhlissa ihmisten kesken ei-mistään. Toisaalta sitten taas juhlissa puhutaan aina kestosuosikki aiheesta: minun syömisestäni.
          Jaksan ihmetellä, miksi ne jaksavat vuodesta toiseen vahtia sitä mitä minä syön tarjoamispöydästä?! Syön mitä syön. Kai itse tiedän, mitä vatsa vetää ja suolisto sulattaa!
          Ei jaksaisi, enkä jaksanutkaan, aina selitellä samoja asioita. Pitäisivät vaan huolen omista ruuistaan.

Vielä huomisen jos malttaisi olla vaan ja viettää pääsiäistä.
       Toisaalta marjapuskille pitäisi heittää kevätlannoitteet ja tuo Paraatipenkki näytti aika rikkaruohoiselta, kun se nyt vihdoin oli paljastunut lumen alta... Jos nyt vielä huomisen malttaisi ottaa pyhäpäivän kannalta. Kenties.
        Miehenmurri on tulossa taas tänne päin huomenna, joten saadaan toivottavasti ensi viikolla nauttia lämpöisistä keleistä. Kerrankin sattuu meidän viikolle sellainen päivä, että Miehenmurrikkakin pääsee vähän helpommalla. 3 päivän työviikko ♥
       Jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti