29. huhtikuuta 2019

Marjapensaille tukea ja turvaa

Kuten jo aikaisemmin sanoinkin, meidän viinimarjapensaat olivat vähän rötkähtäneet vanhojen tukiensa päälle. Tänä keväänä ajattelin, että kyllähän minä nyt yhdet tuet saan aikaiseksi, vaikka en muuta kevättyötä ehtisi tekemäänkään!
        Isän kanssa ostettiin paaluihin puutavaraa ja sahailin niitä sitten viime viikolla valmiiksi. Onneksi Miehenmurrikka innostui hommasta myös ja toi vatupassi-silmänsä työhön mukaan. On nimittäin ihmeellisen tarkka Miehenmurrikan silmä mitä tuli suoriin linjoihin ja vaakatasoon. Selvästi omassa työssään saanut harjoitella vaateriin laittoa!
       Ei tehty hommasta mitään urakkaa vaan naputeltiin kehikkoja aina silloin kun siltä tuntui. Usein jätettiin homma vähän illemmalle, sillä meidän marjapensasviidakko on keskipäivän aikaan todella kuuma.
Pensaista tuli napakat ja tuet kestävät takuulla useamman vuoden. Ihan kaikkia tukia ei uusittu, vain ne jotka todella olivat sen tarpeessa. Osa vanhoista olivat vielä ihan napakoita ja hyviä. Vaihdetaan sitten kun tarvitaan! Näissäkin pensaissa oli jo ihan tarpeeksi iltapuhdetta!
      Olen yrittänyt löytää pensaiden alle hyvää kuoriketta, mutta tuntuu, että olipa siellä mikä tahansa katteena, linnut tekevät siitä pelikentän. Olen saanut haravoida katteita takaisin pensaiden juurelle jo moneen kertaan tämän kevään aikana ja varmasti saan vielä muutaman kerran ne haravoida oikeille paikoilleen ennen kuin linnut keksivät muuta huvia!
      Sunnuntai-iltana ihastelin ulkosaunan ovella siistejä ja jämäköitä pensasrivistöjä ja olin niin iloinen, että saatiin viikonloppuna aikaiseksi niin paljon ja niin hyödyllistä! ♥ Vähän kuitenkin harmitti se, että touhuttiin viikonloppuna paljon pihahommia, vaikka Miehenmurrikalla oli kolmen päivän vapaa, mutta kun moneen kertaan varmistin, ettei hommailu haitannut niin saatiinpahan ainakin olla ulkona kun KERRANKIN ilma suosi lämmöllään!
Naapurin emäntä sanoi, ettei kyllä kitkisi marjapensaidensa juuruksia enää vaikka kasvaisivat metristä heinää. Sai maa-ampiaisten pistoja viime vuonna kroppaan sen verran monta. Minä puolestani olen varsin tyytyväinen meidän pensaisiin ja toivon, että tekisivät taas marjoja joita voisi mehuksi keittää!

P.S. Viikonlopun aikana tuntui, että maailma vihertyi täysin. Nurmikko ja koivut löysivät jälleen vihreän sävyn ja koko piha näyttää jo niin kesäiseltä! ♥ Olin koko viikonlopun ihan fiiliksissä tästä mahtavasta kelistä ja siitä, että kesä ja kaikki lämpö ja hauskuus on vielä edessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti