29. huhtikuuta 2019

Thomas Erikson: Idiootit ympärilläni


Thomas Erikson

IDIOOTIT YMPÄRILLÄNI

Kuinka ymmärtää muita ja itseään

Atena

Onko se vaan niin ettei toisten kanssa tule yhtä hyvin toimeen kuin toisten? 
Toiset eivät vain ymmärrä sitä, mitä tarkoitat. 
Jos sinusta tuntuu, että sinulla on vain idiootteja ympärilläsi, 
voisikohan olla, että syy on jossain muualla - tai pitäisikö sanoa jossakussa muussa?!

Ehdin katsella kirjaa kauan sekä lehtien sivuilla että kirjakaupan hyllyllä ennen kuin nappasin siitä kiinni. Nyt vain ihmettelen, miksi odotin niin kauan!
        Kirja yksinkertaistaa meidät neljäksi eri väriksi: punaiseksi, keltaiseksi, siniseksi ja vihreäksi. Jokaisella värillä on oma luonteenpiirteensä ja tapansa toimia ja jokainen väri tulee eri tavalla toistensa kanssa toimeen.
        Kirjailija painottaa moneen kertaan, että useimmat ihmiset ovat kuitenkin kahden tai kolmen värin yhdistelmä.
        Kirja on mukavasti kirjoitettu. Vaikka asia on hyvinkin tieteellinen välillä ei tule sellaista hetkeä, että teksti menisi "yli hilseen" vaan kirjoittaja on osannut valita sanansa niin että tavallinen tallaajakin saa kirjasta paljon irti.
        Eri värit esitellään hyvinkin perusteellisesti ja hyvin. Käsittelyssä on käyttäytyminen niin työpaikalla kuin muussakin elämässä ja ohjeita siitä, miten kulloisenkin värin kanssa tullaan toimeen ilman niitä tilanteita, että ajatellaan toista idiootiksi.
        Pelottavinta oli se, kirjaa lukiessa, että joka kerta kun kohtasi ihmisiä alkoi oitis analysoida, että minkäsvärinen tyyppi tuo nyt sitten onkaan kun se tuolla lailla käyttäytyy.
        Parasta kirjassa oli kuitenkin se mieletön oivallus siitä, että vaikka eri väriset tyypit erottuvat toisistaan hyvinkin paljon, ei tämä maailma pyörisi ilman meitä kaikkia värejä!
        Iso suositus kaikille niille, jotka haluavat ymmärtää itseään ja muita enemmän!

P.S. Itse havannoi itsessäsi sinisen ja vihreän vivahteita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti