1. tammikuuta 2017

Uuden vuoden kimpussa!

Hip-hei, uusi vuosi alkuun!
      Nukutti taas kuin Ruususta, mutta kyllä nukutti muutakin torpan väkeä. Tavattiin äidin kanssa lieden ääressä "aamulla" ja vähän hymyiltiin, kun kello näytti rikollisen paljon.
      Äh, uudenvuodenpäivä. Lupa löhötä ♥
       Tänään päätin, että minun tämän hetkinen ruumiinlämpöni on 37.2. Ei nimittäin ole siihen asiaan tullut muutosta yhtään ja alkaa jo nuhakin olla loppumaan päin eli tulehdustilasta ei nyt voida enää puhua lämmön nostajana! En nyt kuitenkaan ryhdy mihinkään kehon rääkkäykseen heti huomenna vaan katson rauhassa vointia, kuntoa ja aloittelen uuden treeni vuoden taas kerran rauhallisesti, toipilaana.
        Kävelyllä kävin kuitenkin aamupalan jälkeen, kun neljän seinän sisällä oleva vankeus alkoi jo kuumentaa kupolia. Ajattelin hankkia itselleni mielenrauhaa ja sisäistä rauhaa ja menin metsään. Kävelin naapureiden kosteikon reunaan ja pomppasin siitä meidän koivikkoon.
Pajunkissat yrittivät jo tehdä tuloaan pajun oksiin. Sanoin niille, reppanoille, että pikkasen ovat aikaisessa jos nimittäin pääsiäiseksi luulevat näitä plussakelejä. Mutta ei voi moittia luontoakaan, että se sekoilee näiden säiden kanssa. Ensi viikoksi on luvattu oikein kunnon talvikelejä, joten eiköhän pakkanen taas kurita näitä aikaisia kevätintoilijoita (allekirjoittanutta myös...).
       Meidän koivikko on naapurin kosteikon vieressä, pieni penger erottaa meidät rakennetusta lammikosta ja en nyt ihan ymmärrä sen tarkoitusta kun meidän koivikon toinen reuna oli ihan jäätyneen veden peitossa. Luulin, että kosteikon ideana olisi sekä imee vähän humusta ojavedestä, että napata samalla sitä vettä vähän talteen ja laskea ojien pintavesiä, mutta ei tuo ainakaan näytä meidän koivikkoa auttavan... Tai sitten olen ymmärtänyt kosteikon merkityksen ihan väärin ja tämä tulva on ihan normaalia (?!)
Mutta metsäreissu kyllä teki juuri sen mitä menin sinne hakemaankin ♥
      Rauhoituin ja olo oli paljon parempi, kun sai vähän aikaa käyskennellä metsässä ja risukoissa. Nyt varsinkin kun lunta on vain kourallinen, niin ei tarvitse edes pohruta missään hangissa jos metsään haluaa mennä. Eli lähimetsään vaan hakemaan joulun ja uuden vuoden jälkeistä rauhoittumista ja uutta alkua!
       Minulle tämän päivän kävely teki kyllä muutenkin hyvää, kun olen lojunut "sairaana" monen monta päivää niin hermot ovat olleet vähän kireällä ja rispaantuneina, kun ei ole päässyt purkamaan latausta lenkkipolulle tai kunnon ulkoiluun. Alkavalla viikolla kyllä aion muistuttaa kroppaa siitä, että jotain muutakin pitäisi tehdä kuin maata ja sairastaa!
       Hellästi ja maltilla tosin!
Ei ihan tammikuista tyypillistä maisemaa, mutta jospa ensi viikon jälkeen olisi vähän huurteisemmat kuvat. Oli aika mukavaa kävellä pellon pinnalla kun askel vain rapsahteli jäätyneessä nurmessa. Melkein tuli semmoinen olo, että jospa sen talven ei enää tarvitsisi tullakaan vaan hypättäisiin suoraan kevääseen tästä. Saisi nauttia kerrankin pitkästä keväästä kun se alkaisi jo tammikuussa ♥
          Toisaalta sitten taas pakkaskelit ovat kyllä ihan kivojakin. Kaipailen niitä jään kirkkaita kuvia, joita sain muutama vuosi sitten rantalenkin varrelta kun luonto muokkasi järven pintaa uuteen uskoon. Jäätaidetta luonnolta ♥
Sen verran hyvä mieli ulkoilulenkistä tuli, että kaivoin vähän treenilehtiä esiin ja ryhdyin etsimään tietoja ja vinkkejä omaan treeniin. Lähinnä terveelliseen ruokailuun ja terveenä pysymiseen. Lähtökohdat minun tulevalle treenivuodelleni. Jospa saisin itseeni vähän vastustuskykyä pikkutauteja vastaan ja elimistön kuntoon ihan kunnolla. Vatsan kanssa on tapeltu oikeastaan aina ja varsinkin sen antibiootti-hulabaloon jälkeen, joka vei tasapainon suolistosta melkein 1½ vuodeksi, mutta jos nyt yrittäisin tehdä siitä rautavahvan vatsan, sekä ulkoisesti että sisäisesti ♥ Ja suoliston terveys heijastuu kyllä melko suoraan immuunipuolustukseen ja terveyteen muutenkin, eli katse korsettiin!
         Tänään vielä nautiskelin joulukuusesta ja jouluvaloista, mutta huomenna karsin jo vähän jouluvaloja pois ja kevennän tuvan puolelta ainakin joulua jo pois. Muutamat pienet valotäplät jätän vähän niin kuin fiilistelyä varten ♥
         Oi jee, uusi vuosi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti